Els Estats Units i el Japó condemnen el "perillós i temerari" llançament d'un míssil nord-coreà

Aquest és el cinqué llançament de míssils balístics del règim nord-coreà en deu dies i el primer d'un projectil de rang intermedi des de gener al mar del Japó

Míssil nordcoreà
Míssil nordcoreà / Europa Press

El Japó i els Estats Units han acordat enfortir les capacitats dissuasives i de resposta militar de la seua aliança després del nou test de Corea del Nord, que ha llançat un míssil que ha sobrevolat territori japonés en el qual veuen "una amenaça greu i imminent" per a la seguretat nacional de l'arxipèlag.

Els titulars d'Afers Estrangers de tots dos països, Yoshimasa Hayashi i Antony Blinken, van mantindre aquest dimarts una conversa telefònica després del llançament del míssil, el primer des de 2017, a sobrevolar el Japó. El míssil va disparar l'alerta civil antimíssils al nord del país, "un assumpte de gran preocupació per a la seguretat" japonesa i global.

Hayashi i Blinken han condemnat enèrgicament el llançament per considerar-lo una "amenaça greu i imminent per a la seguretat del Japó i un clar i seriós desafiament a la comunitat internacional", segons un comunicat publicat pel Ministeri d'Afers Estrangers nipó.

Tots dos han acordat continuar treballant en l'enfortiment de les capacitats defensives del Japó i han confirmat que reforçaran les capacitats de dissuasió i resposta de l'aliança" i promouran la cooperació trilateral amb Corea del Sud, segons el text.

A Tòquio, el ministre japonés de Defensa, Yasukazu Hamada, es va reunir així mateix amb el comandant del de l'Indopacífic dels Estats Units, l'almirall John C. Aquilino, en una mostra d'unitat i rebuig cap a l'últim test armamentístic nord-coreà.

Aquest és el cinqué llançament de míssils balístics de Pyongyang en deu dies i el primer d'un projectil de rang intermedi des de gener, quan el règim nord-coreà va tornar a provar un d'aquests míssils després de cinc anys.

També et pot interessar

stats