Seül mobilitza caces de combat en resposta a un gran desplegament aeri de Corea del Nord

El llançament de míssils de Corea del Nord i unes maniobres conjuntes de Seül amb Washington han disparat la tensió entre les dues Corees fins a cotes inèdites

Un F-15 nord-coreà llança un míssil en les maniobres conjuntes amb l'aviació dels EUA
Un F-15 nord-coreà llança un míssil en les maniobres conjuntes amb l'aviació dels EUA / Agència Yonhap (Reuters)

L'exèrcit sud-coreà ha mobilitzat desenes d'avions de combat, inclosos uns huitanta F-35, després d'identificar el desplegament de prop de 200 aeronaus de Corea del Nord, que en les últimes 48 hores ha llançat 30 míssils en resposta a Vigilant Storm, l'exercici aeri combinat més gran de Corea del Sud i els EUA des del 2017

El ministeri de Defensa sud-coreà ha posat en vigilància també les 240 aeronaus que participen en aquests exercicis que en represàlia es prolongaran un dia més, fins al dissabte.

Un dels projectils llançats per Pyongyang en els últims dies, un míssil balístic de llarg abast, aparentment va fallar en ple vol quan sobrevolava territori del Japó, mentre que un altre de curt abast va aterrar molt prop d'aigües territorials sud-coreanes, una cosa que mai havia succeït. Seül respongué llançant míssils en aigües territorials de Corea del Nord per primera vegada.

Vigilant Storm és l'exercici aeri combinat més important de Corea del Sud i els EUA des del 2017. En aquest exercici, per primera vegada, Washington ha traslladat unitats F-35B a territori sud-coreà, un caça d'última generació capaç d'enlairaments en curt i aterratges en vertical. Es creu que aquest factor pot haver enfurit especialment Pyongyang, que el dimarts va amenaçar amb una resposta contundent contra aquestes maniobres.

La tensió entre les dues Corees estan assolint cotes inèdites a causa de les repetides proves d'armes nord-coreanes, les maniobres dels aliats i la possibilitat que, tal com indiquen els satèl·lits, el règim de Kim Jong-un ja estiga preparat per a fer la seua primera prova nuclear des del 2017.

També et pot interessar

stats