Sean Penn lliura a Zelenski el seu Oscar, que deixarà a Kíiv "fins a la victòria"

Rússia reforça les seues línies a Mariúpol per a evitar l'avanç d'Ucraïna, que intensifica l'ofensiva a Lugansk i Donetsk

FhErcFBX0AEpHNe
Zelenski i Sean Penn a Kíiv on hi ha instal·lada una placa amb el nom d'actor i que es denomina el carreró del coratge / Twitter: @ZelenskyyUa

L'actor estatunidenc Sean Penn s'ha reunit a Kíiv amb el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, a qui ha entregat un dels dos premis Oscar que ha rebut i que, segons ha explicat, es quedarà a Ucraïna fins que el país guanye la guerra.

"Sean va portar la seua estatueta de l'Oscar com a símbol de fe en la victòria del nostre país. Es quedarà a Ucraïna fins al final de la guerra", ha contat Zelenski.

El president d'Ucraïna ha entregat a Penn l'Orde del Mèrit de tercera classe i li ha agraït "el seu suport sincer i la contribució important a la popularització d'Ucraïna al món". Després, s'han dirigit a Kíiv al lloc on ha sigut instal·lada una placa amb el nom de Sean Penn i que es denomina el carreró del coratge.

Aquesta és la tercera vegada que l'actor i director visita Ucraïna des que va començar la invasió del país per Rússia el passat 24 de febrer.

Rússia reforça les seues línies a Mariúpol per a evitar l'avanç d'Ucraïna

Mentrestant, la guerra continua i Rússia està reforçant les seues línies de defensa en les àrees capturades temporalment d'Ucraïna per a evitar un avanç ràpid de les forces armades ucraïneses, especialment a Mariúpol, ciutat costanera del mar d'Azov.

L'exassessor de l'alcalde de Mariúpol, Petro Andrisxenko, ha indicat que els ocupants russos han començat a construir una línia de defensa al voltant de la ciutat.

S'han creat a la zona dues xicotetes plantes per a la producció de formigó que estan treballant per a satisfer les necessitats militars russes i que inclouen artefactes en forma de piràmide antitancs que han sigut transportades a Zaporíjia i Kherson, en el sud d'Ucraïna.

Aquestes dues regions, juntament amb Lugansk i Donetsk, on es troba Mariúpol, han sigut annexionades pel govern de Rússia i són el centre dels combats entre tots dos bàndols.

Ucraïna intensifica l'ofensiva a Lugansk i Donetsk

Per part seua, l'exèrcit ucraïnés ha intensificat l'ofensiva a aquestes regions orientals de Lugansk i Donetsk. En el transcurs de les últimes 24 hores, les Forces Armades d'Ucraïna han repel·lit els atacs russos i han dut a terme catorze incursions.

Al mateix temps, les forces russes han dut a terme set atacs amb míssils i 32 atacs aeris, així com més de 70 atacs amb sistemes de coets de llançament múltiple.

Més de 35 ciutats, pobles i llogarets ucraïnesos a les regions de Sumy, Khàrkiv, Lugansk, Donetsk, Zaporíjia, Kherson i Mikolaiv han sigut atacades per Rússia.

Segons Kíiv, Bielorússia continua ajudant i donant suport a l'agressió militar de Rússia contra Ucraïna en permetre que les forces russes utilitzen el seu territori, l'espai aeri i infraestructures.

També et pot interessar

stats