Els satèl·lits localitzen 1.500 tombes més en un camp de Mariúpol

Un encàrrec de la BBC revela soterraments en massa als afores de la ciutat ucraïnesa, la més castigada per la invasió russa

Restes d'un edifici residencial de Mariúpol destruït pels bombardejos russo
Restes d'un edifici residencial de Mariúpol destruït pels bombardejos russos / Alexander Ermochenko (Reuters)

Una anàlisi d'imatges de satèl·lit per encàrrec de la cadena pública britànica BBC ha revelat l'existència de més de 1.500 noves tombes en una zona de camp prop de Mariúpol, al sud d'Ucraïna. Les imatges, captades per l'empresa Maxar, mostren tres llocs d'enterraments en massa als termes de Starí Krim, Manhuix i Vinohradne.

Fins al juny s'hi havien identificat 4.600 tombes, a les quals s'afegeixen les d'aquesta nova troballa, que es detallarà en el programa Panorama de la televisió britànica.

Els improvisats cementeris s'estenen per un gran terreny al nord-oest de Mariúpol, una de les més ciutats arrasades pels bombardejos de l'exèrcit rus, que la considera un punt estratègic. L'urbs va caure en mans russes al maig, després d'un setge interminable i continus atacs per terra i aire des de l'inici de la guerra, que van destruir per complet el nucli urbà. Segons les autoritats ucraïneses, almenys 25.000 persones van morir en aquests enfrontaments, entre 5.000 i 7.000 d'elles sota els enderrocs de les cases.

Rússia alça una barrera de formigó antitancs

Les tropes russes han començat a alçar una línia defensiva de "piràmides" antitancs de formigó entorn de Mariúpol per a anticipar-se a una eventual ofensiva de l'Exèrcit d'Ucraïna, segons Petró Andryushchenko, l'assessor de l'alcalde.

Més de 100.000 persones romanen actualment a la ciutat, que manca de subministrament normal d'electricitat, aigua i gas.

També et pot interessar

stats