Sanció exemplar per a la primera ministra noruega per infringir les restriccions contra la Covid

Erna Solberg va incomplir les mesures vigents al país per celebrar el seu aniversari i ha sigut sancionada amb 20.000 corones, uns 2.000 euros.

Erna Solberg, primera ministra de Noruega
Erna Solberg, primera ministra de Noruega / Ints Kalnins (Reuters)
10 d'abril 2021 - 12:31

Dues celebracions d'aniversari han sigut el motiu pel qual la primera ministra de Noruega ha sigut penalitzada amb una sanció de 20.000 corones, l'equivalent a uns 2.000 euros, quan el passat 26 de febrer va organitzar un cap de setmana amb amics i família a l'estació hivernal de Geilo.

Més de deu al·legats es reuniren en un sopar en un restaurant i en una trobada en un apartament d'un complex turístic, nombre que superava el màxim de persones reunides permeses actualment al país nòrdic.

Encara que Soldberg no va poder acudir al sopar per haver d'assistir a una visita a l'oftalmòleg a Oslo, sí que hi va estar present l'endemà i la policia la considera l'organitzadora d'ambdós esdeveniments.

El cap policial regional Ole B. Sæverud, justifica la multa donat que "Solberg és la persona electa més destacada del país". La policia estima que és correcte reaccionar amb una sanció i que, encara que la llei ha d'aplicar-se per a tothom, "no tots són iguals; el castic exemplar es deu al fet que Solberg és la cap visible de les mesures del govern contra la Covid-19".

Per la seua part, la mandatària noruega ha demanat perdó després de fer-se pública en la televisió aquesta infracció. "Jo, que cada dia li parle als noruecs i noruegues de les regles, hauria de conéixer-les millor." Soldberg hi ha afegit desconéixer que "quan una família ix junta i en són més de deu, això s'ha de considerar un esdeveniment".

També et pot interessar

stats