Sánchez estudiarà la possibilitat d'enviar ajuda aèria a Ucraïna amb la UE

El president ha incidit que primer caldrà analitzar les possibilitats de les Forces Armades i després coordinar-se amb la resta de països que, com Espanya, fan costat a Ucraïna

Sánchez ha visitat les petjades que ha deixat la guerra en Butxa i Irpin, situades als afores de Kíiv
Sánchez ha visitat les petjades que ha deixat la guerra en Butxa i Irpin, situades als afores de Kíiv / David Melero (Europa Press)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest divendres que Espanya estudiarà la petició "legítima" d'ajuda aèria d'Ucraïna d'acord amb les capacitats militars de què disposa el Ministeri de Defensa i en coordinació amb els països aliats i dins de la Unió Europea.

"Ho estudiarem, però no tenim una decisió presa perquè això ha de fer-se en l'àmbit més europeu i dels aliats", ha declarat Sánchez en sengles entrevistes difoses aquest divendres i gravades un dia abans durant la seua visita a Kíiv.

Sánchez ha subratllat la voluntat "inequívoca" d'Espanya d'ajudar a Ucraïna. "A partir d'ací, conforme a les nostres capacitats militars estem subministrant ajuda, i estudiarem tot el que puga vindre en el futur", ha afirmat.

Ha incidit en el fet que primer caldrà analitzar les possibilitats de les Forces Armades i després coordinar-se amb la resta de països que, com Espanya, fan costat al país agredit.

Sánchez ha precisat que la decisió ja presa d'enviar deu tancs Leopard "no necessàriament" ha d'accelerar la possibilitat de prestar també un suport aeri.

Aquesta ajuda està "en funció de les necessitats estratègiques que en un moment tan particularment difícil com travessa ara mateix Ucraïna sol·licite, en aquest cas, als aliats o també als Estats membre de la UE", ha afegit.

Ucraïna no ataca ningú, es defensa d'una agressió

El cap de l'executiu ha volgut incidir que Ucraïna "no ataca ningú, es defensa d'una agressió i, entre un agredit i un agressor, evidentment no hi ha equidistància".

"A Europa i a Espanya, com a president del govern, ho tenim clar: hem d'estar amb qui ara mateix pateix aquesta agressió", ha destacat.

També et pot interessar

stats