Zelenski agraeix a Espanya un "suport creixent" que "salva vides"

Pedro Sánchez, que ha visitat Kíiv per segona vegada, ha confirmat l'enviament almenys de sis tancs Leopard a Ucraïna

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, i l'espanyol, Pedro Sánchez
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, i l'espanyol, Pedro Sánchez / Reuters

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha agraït aquest dijous a Pedro Sánchez que el govern espanyol haja brindat a Kíiv un "suport sòlid" que "ha anat creixent" durant la guerra i està ajudant a protegir vides humanes.

"Esteu ajudant a protegir les vides dels ucraïnesos del terror rus", ha dit Zelenski durant la roda de premsa conjunta amb Sánchez, que ha visitat per segona vegada la capital ucraïnesa en la vespra del primer aniversari de la invasió russa.

Zelenski ha agregat que el seu país ha "sentit aquesta solidaritat ferma des del primer dia de la guerra fins ara", i s'ha referit específicament a l'enviament d'Espanya de sistemes antiaeris que Ucraïna utilitza per a protegir dels bombardejos russos les seues infraestructures crítiques.

Sánchez confirma l'enviament dels Leopard

Per la seua banda, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat davant de Zelenski que Espanya enviarà sis tancs Leopard a Kíiv i podria augmentar l'ajuda a deu tancs.

"Unint-se a la coalició dels tancs, Espanya està fent més forta a Ucraïna", ha dit Zelenski, en referència a tots els països de l'OTAN que li donaran tancs Leopard.

A més de confirmar l'enviament de sis tancs, que va avançar dimecres la ministra de Defensa, Margarita Robles, Sánchez també ha recordat que Espanya formarà soldats ucraïnesos en el maneig d'aquests vehicles de guerra.

Segons el president del Govern, el primer grup de militars ucraïnesos ja ha arribat a Espanya per a aprendre a manejar aquests carros de combat que diversos països de l'OTAN s'han compromés a enviar a Ucraïna.

Sánchez també s'ha pronunciat sobre la possibilitat d'enviar avions a Ucraïna. "Hem d'estudiar-ho", ha dit el president del govern, que ha agregat que la decisió final es prendrà en coordinació amb els països de l'OTAN, després d'una petició expressa de Zelenski.

També et pot interessar

stats