S'estavella un helicòpter a l'Afganistan i moren 25 persones

La mala visibilitat de la zona i el mal temps són els posibles factors de la tragèdia.

Omar Sobhani
Omar Sobhani / Reuters

Almenys 25 persones van morir, entre elles diversos alts càrrecs del govern regional i comandaments militars, en estavellar-se hui un helicòpter de l'Exèrcit a causa del mal temps a la província de Farah, en l'oest de l'Afganistan. El governador provincial, Nasir Mehri, ha afirmat que han mort "les 25 persones de bord, entre els quals es troba el cap del Consell Provincial de Farah; Jamila Amini, número dos del Consell Provincial de Farah, i el subcomandant del Cos 207 Zafar de l'Exèrcit".

L'accident va ocórrrer quan dos helicòpters de l'Exèrcit viatjaven de la província de Farah a la veïna Herat. Un dels dos helicòpters va perdre el control, hi havia baixa visibilitat i es va estavellar contra una muntanya. Els talibans asseguren haver abatut l'helicòpter sinistrat, encara que no s'ha pogut demostrar, ja que moltes vegades donen una informació esbiaixada dels seus atacs. L'Afganistan registra en ocasions accidents aeris d'avions afganesos i americans, a causa del suport americà a l'exèrcit del país com a part de la seua missió antiterrorista, on es desenvolupen accions de bombardejos a les zones més conflictives.

Almenys set morts en un atemptat a Kabul

Almenys set persones han mort i huit més han resultat ferides, aquest dimecres, en un atac contra un vehicle en què viatjaven empleats de la presó Pul-e-Charkhi, als afores de Kabul. Segons informa l'agència Efe, un insurgent ha fet esclatar els explosius que portava en el jupetí quan estava a dos quilòmetres de la presó.

A hores d'ara, cap grup ha assumit l'autoria de l'atac. Kabul ha viscut en els últims mesos diversos atacs contra tota classe d'objectius, des de membres de la minoria xiïta fins a candidats i electors de les eleccions parlamentàries del passat 20 d'octubre. 

També et pot interessar

stats