Els russos llancen vint atacs contra la regió ucraïnesa de Kherson en 24 hores

Les tropes russes han intensificat tant la seua ofensiva terrestre com els bombardejos aeris i els atacs de la seua artilleria en el Donbass i la regió veïna de Khàrkiv

Militars disparen un sistema de coets de llançament múltiple BM-21 Grad cap a les tropes russes, a la regió de Donetsk, Ucraïna / Yevhenii Zavhorodnii
Militars disparen un sistema de coets de llançament múltiple BM-21 Grad cap a les tropes russes, a la regió de Donetsk, Ucraïna / Yevhenii Zavhorodnii (Reuters)

Les forces russes han llançat contra la regió ucraïnesa de Kherson, al sud-est del país, almenys vint atacs en les últimes 24 hores, segons ha informat aquest dilluns l'ajuntament de la ciutat.

El nombre d'atacs sobre aquesta regió dona una idea de l'increment de l'ofensiva russa sobre el país durant els últims dies, que ja va patir divendres passat un dels majors atacs amb míssils des que es va iniciar la invasió, el passat 24 de febrer.

Kherson està dividida de dues zones separades pel cabalós riu Dniéper, una d'elles presa per les tropes russes, a la zona est, i l'altra recuperada pels ucraïnesos, però que rep atacs russos quasi diàriament.

Les zones més afectades pels atacs són la població d'Antónivka, el districte d'Ostriv, a la mateixa capital de Kherson, i el centre de la ciutat.

Segons l'ajuntament, la ciutat ha sigut atacada 1.991 vegades des del 20 de novembre del 2022, en unes incursions que han provocat huitanta morts i 222 ferits.

Kherson és una de les quatre regions d'Ucraïna, juntament amb la veïna Zaporíjia i Donetsk i Lugansk, a l'est del país, que van ser annexionades per Moscou el mes de setembre passat després de la celebració de diversos referèndums no reconeguts per la comunitat internacional.

Malgrat aquesta annexió unilateral, l'exèrcit rus no ha aconseguit controlar del tot cap de les quatre regions i de Kherson va haver de retirar-se parcialment davant de l'avanç dels ucraïnesos.

Mercenaris de Wagner prenen una localitat prop de Bakhmut

Els mercenaris del grup rus Wagner han assegurat haver pres una nova localitat als voltants del bastió ucraïnés de Bakhmut, a la regió oriental de Donetsk.

"Les unitats d'assalt de Wagner han pres la localitat de Kranjska Gora", ha informat la companyia militar privada en el seu canal de Telegram, on es pot veure un vídeo de diversos mercenaris posant al costat d'un senyal amb el nom d'aquesta població.

Kranjska Gora, que està a uns deu quilòmetres de Bakhmut, està entre Soledar, presa el mes passat pels Wagner, i aqueix baluard ucraïnés.

Les tropes russes han intensificat en els últims dies tant la seua ofensiva terrestre com els bombardejos aeris i els atacs de la seua artilleria contra les posicions ucraïneses en el Donbass i a la regió veïna de Khàrkiv.

Segons diverses fonts ucraïneses i occidentals, aquests serien els primers passos de la gran ofensiva ordenada pel president rus, Vladímir Putin, per a aconseguir el control de les quatre regions annexionades al setembre, especialment Donetsk.

També et pot interessar

stats