Rússia ataca a la regió Donetsk i admet dificultats a la veïna Lugansk

Zelenski està de gira per Europa per a demanar més ajuda militar. Assistirà a la reunió del Consell Europeu i ha sopat amb els presidents de França i Alemanya després de visitar el Regne Unit

Soldats ucraïnesos disparen un morter contra les tropes russes en primera línia prop de la ciutat de Vuhledar
Soldats ucraïnesos disparen un morter contra les tropes russes en primera línia prop de la ciutat de Vuhledar / Yevhenii Zavhorodnii (Reuters)

Les tropes russes han continuat els seus atacs per a intentar trencar les defenses ucraïneses a la regió de Donetsk, mentre a la veïna Lugansk el líder interí de l'autoproclamada república popular, Leonid Pàssetxnik, qualificava de "molt complicada" la situació en tot el front.

En el seu informe diari, el Ministeri de Defensa rus no ha informat d'avanços sobre el terreny, però sí d'atacs amb foc d'artilleria i aviació contra les posicions de les forces ucraïneses en diversos de sectors de l'est d'Ucraïna.

"Al front de Donetsk en les passades 24 hores van ser aniquilats més de 140 militars ucraïnesos", ha dit el portaveu del Ministeri de Defensa de Rússia, tinent general Ígor Konaixénkov.

A la veïna Lugansk, que juntament amb les regions Donetsk, Zaporíjia i Kherson van ser annexionades per Rússia el 30 de setembre, les tropes russes experimenten dificultats, si s'ha de jutjar per les declaracions del líder interí de la regió.

"La situació, sense dubte, és molt complicada. I no sols en direcció a Svàtove i Kreminnà, sinó també a Lissitxansk i Rubijne, així com Troitske", ha dit Pàssetxnik, citat per l'agència oficial russa RIA Nóvosti. "Al nostre pesar, l'enemic concentra grans recursos per a contraatacar i prendre els territoris perduts", afirma.

Una gran ofensiva?

Segons Kíiv, Rússia també concentra tropes a Lugansk, que podria ser un dels eixos principals d'una gran ofensiva russa que Ucraïna espera que es produïsca l'aniversari de la campanya bèl·lica russa, en la segona meitat de febrer.

Mentrestant, l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna, ha informat aquest dimecres que en la passada jornada les tropes russes van patir 910 baixes mortals i van perdre quinze carros blindats, huit tancs, un avió i helicòpter.

Segons el comandament ucraïnés, la situació als diversos fronts és estable i no s'han produït canvis substancials sobre el terreny.

Zelenski, de gira per Europa per a demanar més ajuda

El president d'Ucraïna, en guerra contra Rússia per la invasió del seu territori, està de gira per Europa per a demanar més ajuda militar per al seu exèrcit.

Volodímir Zelenski assistirà aquest dijous a la reunió del Consell Europeu, que congrega a Brussel·les els 27 caps d'estat i de govern de la Unió Europea.

Anit va sopar amb els presidents de França i Alemanya, Macron i Scholz a París després de visitar durant unes hores el Regne Unit.

Zelenski està demanant als líders europeus avions de combat per a lluitar contra l'aviació russa i armament pesant. El dia 24, divendres, es complirà un any de la invasió russa d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats