Rússia rebaixa els seus objectius militars a Ucraïna i afirma que se centrarà a “alliberar” el Donbass

Més de 1.300 soldats ucraïnesos han mort des que va començar el conflicte, el 24 de febrer

Els funerals a Ucraïna estan envoltats de bombardejos i perills / À Punt NTC

El govern del Kremlin ha anunciat aquest divendres que la primera fase de la que anomenen "operació militar" a Ucraïna ja s’ha completat, si bé no ha aconseguit la capital, Kíiv, que era l'objectiu principal. A partir d'ara, les tropes russes se centraran  a "alliberar" completament la regió del Donbass.

El Ministeri de Defensa rus ha assenyalat que els separatistes, amb el suport de Rússia, actualment controlen el 93% de la regió de Lugansk i el 54% de la regió de Donetsk, que formen part del territori del Donbass. "En general s'han assolit els principals objectius de la primera etapa de l'operació", ha dit Serguei Rudskoi, cap de la Direcció Operativa Principal de l'Estat Major rus.

L'anunci sembla indicar que Moscou podria estar canviant a objectius més limitats, després de trobar-se amb una forta resistència ucraïnesa en un mes de guerra.

1.300 soldats morts en combat en un mes

Almenys 1.300 soldats ucraïnesos ja han caigut en combat contra les tropes russes, segons el govern de Volodímir Zelenski. Molts d'ells eren voluntaris, que agafaren les armes per primera vegada per a sumar-se a la resistència. Per la seua part, Rússia ha reconegut haver perdut 1.351 soldats a mans de l'exercit ucraïnés.

Valeri, un mecànic de 45 anys, ha sigut un dels voluntaris d'Ucraïna que va morir. El 14 de març va perdre la vida a Khàrkiv i ha deixat arrere una família trencada, amb una dona i dos fills de 17 i 19 anys. Era el major de huit germans i era l’encarregat de cuidar de la família, ja que sa mare va faltar quan tenia 15 anys. A la cerimònia d’acomiadament han assistit companys de les tropes ucraïneses, que han fet una sèrie de trets en l’aire i de música en honor a qui per a ells és un nou màrtir caigut en la guerra ucraïnesa.

També et pot interessar

stats