Rússia destrueix el 30% de les infraestructures elèctriques d'Ucraïna en una setmana

Un míssil rus mata un home en un edifici de Mikolaiv l'endemà de la mort de nou persones en l'atac amb drons a Kíiv i Sumi

Bombers ucraïnesos tracten d'apagar l'incendi a una planta elèctrica de Kíiv després d'un atrac rus
Bombers ucraïnesos tracten d'apagar l'incendi a una planta elèctrica de Kíiv després d'un atrac rus / Servei d'Emèrgències d'Ucraïna (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 d'octubre 2022 - 09:39 Actualitzat: 18 d'octubre 2022 - 14:49

A les ciutats ucraïneses es continua mirant el cel amb terror. Un míssil rus ha destruït un edifici d'apartaments a Mikolaiv, al sud del país, aquest dimarts a primera hora. El projectil ha causat tres explosions i ha matat almenys una persona.

L'atac, el primer a una ciutat en la jornada, té lloc l'endemà de l'operació amb drons kamikaze a gran escala contra urbs ucraïneses. Almenys nou persones han mort, segons el balanç actualitzat de les autoritats locals: cinc a la regió de Sumi i quatre a Kíiv. Al nord de la capital s'han registrat aquest dimarts noves explosions pel bombardeig d'infraestructures energètiques i un atac aeri ha deixat sense llum ni aigua la ciutat de Jitómir, a l'oest. Al llarg de l'última setmana els atacs russos han destruït un terç de les centrals energètiques del país, segons el govern ucraïnés, que denuncia una campanya deliberada contra l'aprovisionament elèctric, just quan s'acosta l'hivern.

"Ucraïna està sota el foc dels ocupants. Continuen fent el que millor fan: terroritzar i matar civils", ha escrit el president Volodímir Zelenski en el seu canal de Telegram. "L'estat terrorista no canviarà res per ell mateix amb aquestes accions. Només confirmarà la seua essència destructiva i assassina, de la qual, sense dubte, haurà de respondre", ha manifestat.

A terra, el cadàver de la víctima mortal de l'atac amb míssils contra un edifici de Mikolaiv
A terra, el cadàver de la víctima mortal de l'atac amb míssils contra un edifici de Mikolaiv / Valentyn Ogirenko (Reuters)

Els nous atacs obvien l'amenaça dels Estats Units, que ha advertit que responsabilitzarà Rússia per crims de guerra arran del bombardeig indiscriminat en zones urbanes que ha encetat en represàlia per la destrucció del pont de Crimea.

L'ús de drons kamikaze, més barats que els projectils balístics, ha fet girar la vista cap a l'Iran, al qual s'assenyala com a possible proveïdor. La Unió Europea amenaça de “reaccionar” contra Teheran si confirma l'aprovisionament de l'arma a la Federació Russa segons ha indicat l'alt representant per a Afers Estrangers, Josep Borrell.

13 morts en l'accident del caça bombarder rus

D'altra banda, Rússia ha elevat a tretze morts les baixes per l'accident del caça bombarder que es va estavellar aquest dilluns contra un edifici d'apartaments a la ciutat balneari de Ieisk, pròxima a Ucraïna i banyada per la mar d'Azov. Les autoritats locals van informar inicialment d'almenys tres morts, però durant l'operació de recerca i rescat es van trobar deu cossos sense vida més.

També et pot interessar

stats