Putin acusa Ucraïna d'"atemptat terrorista" contra el pont de Crimea

Almenys tretze persones han mort en un atac nocturn rus amb míssils a Zaporíjia

Un dels edificis impactats pels míssils rusos a Zaporíjia
Un dels edificis que han rebut l'impacte dels míssils russos a Zaporíjia / Stringer (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 d'octubre 2022 - 10:51 Actualitzat: 09 d'octubre 2022 - 20:16

El president rus, Vladímir Putin, ha acusat aquest diumenge els serveis secrets d'Ucraïna de l'"atemptat terrorista" contra el pont de Crimea dissabte, que va causar danys parcials en l'única infraestructura que uneix l'annexionada península ucraïnesa amb Rússia.

"No hi ha dubte que això és un acte terrorista dirigit a destruir una infraestructura civil críticament important de la Federació Russa", ha assenyalat en una reunió amb el president del Comité d'Investigació de Rússia, Alexander Bastrikin. Putin reunirà aquest dilluns el Consell de Seguretat.

Almenys tretze morts en un atac a Zaporíjia

Almenys tretze persones han mort a conseqüència d'un atac nocturn rus amb míssils contra la ciutat ucraïnesa de Zaporíjia, segons ha indicat el president Volodímir Zelenski i informen agències de notícies ucraïneses. Sis de les víctimes mortals han sigut menors.

Diversos edificis d'apartaments i alguns carrers residencials de la ciutat han resultat malmesos i, segons dades preliminars, cinc cases han quedat destruïdes i 89 persones hi han resultat ferides. El cap de l'Administració Regional Militar de Zaporíjia, Oleksander Starukh, ha assegurat que l'exèrcit rus ha llançat deu míssils contra l'urbs. La ciutat encara s'estava recuperant d'un atac amb míssils dijous passat, en el qual van morir 25 persones, segons l'últim balanç de les autoritats.

El Servei Estatal per a Situacions d'Emergència ha advertit a la població de la possibilitat que hi haja nous bombardejos contra la ciutat i els ha demanat que no s'acosten al lloc on han caigut els míssils russos aquesta matinada, on continuen treballant els serveis d'emergència.

També et pot interessar

stats