Rússia llança 32 míssils de creuer en l'últim atac massiu sobre Ucraïna

Russos i ucraïnesos lluiten per "cada metre" en el Donbass i preparen ofensives

Residents locals tiren d'un trineu carregat de botelles amb aigua a Bakhmut, enmig de l'atac de Rússia, a la regió de Donetsk, Ucraïna
Residents locals tiren un trineu carregat de botelles amb aigua a Bakhmut, enmig de l'atac de Rússia, a la regió de Donetsk, Ucraïna / Ievhení Zavhorodní (Reuters)

Rússia ha disparat la passada nit un total de 32 míssils de creuer llançats des de l'aire i des de la mar, i dels quals la defensa ucraïnesa ha aconseguit derrocar-ne 14, segons ha assegurat aquest dijous l'exèrcit ucraïnés.

"Desafortunadament, alguns dels míssils de creuer Kh-22 han abastat els seus objectius, colpejant instal·lacions d'infraestructura crítica. De moment, no tenim les armes capaces d'abatre aquest tipus de míssils", s'ha lamentat l'exèrcit ucraïnés.

Les tropes russes i ucraïneses lluiten per cada metre de terreny en el Donbass, en una batalla de desgast que causa moltes baixes en els dos bàndols sense que aquests renuncien als plans de llançar noves operacions militars.

"La situació en el front, especialment a les regions de Donetsk i Lugansk, continua sent extremadament difícil. Es tracta literalment de combats per cada metre de terra ucraïnesa", ha assegurat el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, en el seu discurs diari.

Segons Zelenski, cada dia de resistència a "Bakhmut, Vuhledar, Màrinka i altres ciutats i pobles del Donbass redueix el temps de l'agressió russa en setmanes". A més, la resistència és clau perquè implica una "destrucció sense precedents del potencial rus".

D'acord amb el ministre de Defensa del Regne Unit, Ben Wallace, Rússia hauria compromés a Ucraïna el 97% del seu exèrcit.

Frenar els russos abans de la contraofensiva

Zelenski ha afegit també que Kíiv fa "tots els possibles" perquè les seues tropes tinguen més armes per a l'ofensiva que estan preparant. En aquest sentit, el seu ministre de Defensa, Oleksí Réznikov, va assegurar que Ucraïna encara necessita uns mesos per a preparar el contraatac.

Réznikov es queda

Réznikov, ha anunciat, a més, que no dimitirà malgrat els rumors que parlaven la seua ràpida substitució pel cap de la intel·ligència militar, Kirilo Budànov. "Ha sigut una decisió del meu president", ha assenyalat.

El titular ucraïnés de Defensa va estar en la corda fluixa durant unes dues setmanes per un escàndol de corrupció en la seua cartera pel qual van ser destituïts diversos alts càrrecs.

Bakhmut resisteix

Precisament la fèrria resistència ucraïnesa al bastió de Bakhmut, a Donetsk, permet a Kíiv desgastar les tropes russes de cara a l'anunciada contraofensiva, considera l'estatunidenc Institut per a l'Estudi de la Guerra (ISW).

"La defensa ucraïnesa ha minvat significativament les forces russes i probablement establirà condicions favorables per a una futura contraofensiva ucraïnesa", indica l'ISW en el seu informe diari.

Kíiv desmenteix l'avanç rus

Entretant, Kíiv desmenteix l'avanç rus i assegura que ha repel·lit els atacs de l'enemic en una vintena de localitats. Alhora, Ucraïna nega que els russos s'hagen apoderat del control de la localitat de Krasna Hora, situada entre les ciutats de Bakhmut i Soledar, tal com asseguren les forces russes.

També et pot interessar

stats