Rússia intensifica els atacs contra l'acereria d'Azovstal i avança a l'est d'Ucraïna

Moscou aspira a aconseguir el control total de les regions de Donetsk i Lugansk i mantindre una ruta terrestre entre aquests territoris i Crimea

Diversos militars ucraïnesos assisteixen al soterrar d'un company en el cementeri militar de Dnipro (Ucraïna)
Militars ucraïnesos assisteixen al soterrar d'un company al cementeri militar de Dnipro (Ucraïna) / Miguel Guitérrez (Efe)

Les tropes russes han intensificat en les últimes hores els atacs contra l'acereria d'Azovstal, en l'assetjada ciutat de Mariúpol, alhora que avancen en el seu objectiu de controlar les regions de Donetsk i Lugansk, a l'est d'Ucraïna, segons l'últim comunicat de l'Alt Comandament de l'exèrcit ucraïnés.

El comunicat, publicat en Facebook i divulgat per l'agència local Ukrinform, precisa que "els invasors russos continuen bloquejant les unitats de defensa ucraïneses dins de la planta d'Azovstal", l'últim reducte de la resistència ucraïnesa en aquella estratègica ciutat portuària.

Allà resisteixen encara centenars de civils atrinxerats des de l'inici de la invasió el passat 24 de febrer, inclosos xiquets, encara que alguns ja han pogut eixir gràcies a una operació d'evacuació afavorida per l'ONU i la Creu Roja.

Al mateix temps, es manté l'ofensiva a l'est, on Moscou aspira a aconseguir el control total de les regions de Donetsk i Lugansk, i mantindre una ruta terrestre entre aquests territoris i la Crimea temporalment ocupada.

En concret, el comunicat castrense precisa que l'enemic ha atacat les posicions ucraïneses en direcció a Líman, Siversk i Popasna, mentre que al nord de la regió de Kherson i Mikolaiv, els invasors russos van bombardejar els assentaments dels quals s'havien retirat.

Més calmada ha estat la situació en direcció a South Bug, el segon riu més important del país que desemboca en la Mar Negra, on els russos mantenen les fronteres capturades.

Segons el comandament ucraïnés, les tropes russes estan ampliant els sistemes de defensa aèria, al mateix temps que s'estan reagrupant i restablint la capacitat de combat de les seues unitats. A més, s'està duent a terme un reconeixement aeri per a detectar les posicions de les forces ucraïneses i les seues futures rutes d'avanç.

Fins a 300 soldats russos ferits, agrega el comunicat, "es troben en un hospital creat pels invasors a la ciutat de Kupiansk".

També et pot interessar

stats