Rússia comença la segona etapa dels exercicis de les forces nuclears tàctiques

L'exèrcit rus continua el seu avanç a l'est d'Ucraïna i ha pres la localitat de Staromaiorske, de la regió de Donetsk

Combats en el front de guerra a Ucraïna
Combats en el front de guerra a Ucraïna / X: @ZelenskyyUa

Rússia ha començat la segona etapa dels exercicis de les seues forces nuclears tàctiques, segons informa este dimarts el Ministeri de Defensa rus.

"De conformitat amb la decisió del president de la Federació de Rússia (Vladímir Putin), ha començat la segona etapa dels exercicis de les forces nuclears no estratègiques", assenyala el ministeri en un comunicat publicat en Telegram.

L'exèrcit rus continua el seu avanç a l'est d'Ucraïna i ha pres la localitat de Staromaiorske, de la regió de Donetsk, segons el Ministeri de Defensa de Rússia.

El comandament ha informat també d'avanços en sectors del front de Khàrkiv i Donetsk, on les forces russes haurien "millorat les seues posicions tàctiques", malgrat els esforços ucraïnesos de frenar l'ofensiva.

El president rus, Vladímir Putin, va assegurar el divendres que Moscou no es proposa accelerar el ritme de l'actual ofensiva en diferents parts del front, ja que això significaria incrementar també el nombre de baixes en les seues files.

Putin va assegurar que l'objectiu de l'ofensiva a Khàrkiv és crear una zona de seguretat per a reduir els atacs de l'artilleria ucraïnesa contra les regions frontereres russes, però Moscou està encara lluny d'aconseguir el seu propòsit.

Zelenski informa que actualment la situació més difícil és a la regió de Donetsk

Per la seua banda, el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha assenyalat després de reunir-se amb el cap de les forces armades, Oleksandr Sirski, que la situació més difícil al front de batalla es concentra actualment a la regió de Donetsk, a l'est del país.

"La regió de Donetsk és la més difícil. Les forces de defensa d'Ucraïna estan fent tot el possible per estabilitzar i protegir les nostres posicions", ha indicat Zelenski en un missatge en Telegram.

A més, ha agregat que a la regió de Sumi, al nord, les forces ucraïneses estan en ple control de la situació i ha precisat que els grups de sabotatge russos, l'activitat del qual continua, estan i continuaran sent destruïts.

A la regió nord-oriental de Khàrkiv, continuen les accions de contraatac per part d'Ucraïna. Quant a les direccions al sud, Zelenski ha indicat que la situació, en general, no ha canviat i les forces ucraïneses continuen reforçant les seues posicions.

També et pot interessar

stats