Rússia comença maniobres de les seues forces nuclears estratègiques

És el primer simulacre nuclear rus des de l'inici de la guerra a Ucraïna fa ara huit mesos

El president rus Vladimir Putin amb el ministre de Defensa Serguei Shoigu en una imatge d'arxiu
El president rus, Vladímir Putin, amb el ministre de Defensa Serguei Xoigú en una imatge d'arxiu / Reuters

Rússia ha començat aquest dimecres les maniobres de les seues forces nuclears estratègiques anomenades Grom (tro en rus), que són presidides per videoconferència pel president rus, Vladímir Putin.

En els exercicis, els primers des de l'inici de la campanya militar russa a Ucraïna fa huit mesos, estava previst fer un simulacre de llançament nuclear massiu en resposta a un atac nuclear enemic, segons ha informat Serguei Xoigú, ministre de Defensa rus. Aquestes maniobres a penes han durat uns minuts.

Les forces estratègiques russes han llançat míssils balístics i de creuer des del submarí atòmic Tula, dos bombarders estratègics Tu-95MC i sistemes de míssils intercontinentals mòbils d'emplaçament terrestre Yars, que s'han disparat des del cosmòdrom de Plessetsk.

També s'han disparat míssils balístics Sineva des del mar de Barents, al nord de la part europea de Rússia, fins al polígon de Kura, a la península de Kamtxatka, banyada per l'oceà Pacífic.

"Els objectius previstos durant els exercicis de les forces estratègiques de contenció s'han complit íntegrament. Tots els míssils han impactat en els objectius", ha assegurat el Kremlin en un comunicat. El govern rus ha precisat que els exercicis Grom tenen per propòsit comprovar el nivell de preparació dels centres de comandament de les forces nuclears.

Recentment, Putin va advertir que Rússia utilitzarà tot l'arsenal a l'abast per a defensar la integritat territorial i la de les quatre regions ucraïneses annexionades: Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia.

També et pot interessar

stats