Rússia bombardeja el port d'Odessa després de frustrar un nou atac amb drons al pont de Crimea

Moscou ha suspés l'acord del gra, que permetia l'exportació del cereal ucraïnés a través del mar Negre

Imatge de satèl·lit del tram del port de Crimea danyat en l'atac de dilluns
Imatge de satèl·lit del tram del port de Crimea danyat en l'atac de dilluns / Maxar Technologies (Reuters)
18 de juliol 2023 - 09:28

Rússia ha atacat durant la matinada les infraestructures portuàries d'Odessa, un dels tres ports ucraïnesos que estaven inclosos en l'acord del gra. Ho ha fet hores després de donar per acabat l'acord internacional per a l'exportació de cereal (una de les poques vies d'ingressos de l'economia d'Ucraïna) i com a reacció a una nova explosió al port de Kertx (Crimea), de la qual acusa Kíiv.

Els míssils, que van ser llançats des de posicions russes al mar Negre, han sigut interceptats per les defenses antiaèries ucraïneses, però les restes han causat danys en les infraestructures portuàries i en algunes cases, en una de les quals un home ha resultat ferit, segons ha informat l'administració militar de la regió.

Al juliol de l'any passat, Rússia va signar el pacte del gra amb Turquia i l'ONU, pensat per a garantir la seguretat alimentària del planeta. Ucraïna és un dels majors exportadors internacionals de cereal, la major part des del mar Negre, on la navegabilitat s'ha vist compromesa per la invasió militar russa. El govern de Kíiv ha demanat Ankara i les Nacions Unides que continuen garantint l'exportació de gra ucraïnés per via marítima al marge de Rússia, si no rectifica.

Rússia frustra un nou intent d'atac amb drons

Moscou assegura haver frustrat un nou atac al pont de l'annexionada Crimea (una infraestructura clau per al subministrament de les tropes russes a Ucraïna), després d'haver neutralitzat 28 drons. L'incident té lloc 24 hores després que naus aquàtiques no tripulades causaren una explosió en l'estructura, i mataren un matrimoni i feriren la filla. Rússia acusa els serveis secrets ucraïnesos i a "formacions armades" de l'operació. Una part de la calçada del tram automobilístic del pont va resultar danyada, però ja s'ha restablit la circulació.

El vehicle danyat en l'atac de dilluns al pont de Kertx, en què va morir un matrimoni rus i va resultar ferida la filla
El vehicle danyat en l'atac de dilluns al pont de Kertx, en què va morir un matrimoni rus i va resultar ferida la filla / Russian Investigative Committee (Reuters)

També et pot interessar

stats