Rússia ataca Odessa amb 19 drons i 14 míssils i colpeja infraestructura portuària

Les tropes ucraïneses continuen avançant a la regió de Zaporíjia, on la prioritat és prendre el bastió de Tokmak, ciutat que Kíiv ha bombardejat intensament per a expulsar els russos

Un jove soldat ucraïnés dins d'una trinxera
Un jove soldat ucraïnés dins d'una trinxera / Twitter: @ZelenskyyUa

Rússia ha llançat aquesta nit contra la regió d'Odessa, en el sud d'Ucraïna, 19 drons kamikaze Shahed i un total de 14 míssils, dos d'ells supersònics, segons informar el comando operatiu Sud de les Forces Armades d'Ucraïna.

L'atac ha destruït graners i infraestructura portuària, com ara la terminal de passatgers del port d'Odessa i en un hotel situat en la terminal que fa anys que està tancat s'ha produït un incendi.

A més, fragments dels míssils interceptats han provocat desperfectes en magatzems i edificis particulars als afores d'Odessa. Les explosions també han trencat les finestres d'alguns habitatges i han ferit a una dona que ha rebut assistència mèdica.

Les defenses antiaèries ucraïneses han abatut tots els drons i onze míssils de creuer Kalibr. Els míssils van ser llançats des de diverses regions de la Federació Russa i també des d'un submarí situat en la badia de Novorossisk, al nord-est del mar Negre.

Els ports del mar Negre i del Danubi d'aquesta regió són l'objectiu més recorregut d'aquests atacs, que també han arribat al centre històric de la ciutat d'Odessa i van provocar el 23 de juliol greus desperfectes en la catedral més antiga de l'urbs.

Per la seua banda, les tropes ucraïneses continuen avançant a la regió meridional de Zaporíjia, on la seua prioritat és prendre com més prompte millor el bastió de Tokmak, ciutat que Kíiv ha bombardejat intensament en les últimes hores per a expulsar als ocupants russos.

Mentrestant, l'artilleria pesant i l'aviació russes intenten alentir la contraofensiva enemiga en tot el front sud, on haurien arribat diversos milers de reforços russos.

Intensos combats en el cor de Zaporíjia

L'Estat Major ucraïnés va informar diumenge sobre nous avanços en direcció a Melitópol, principal ciutat sota control rus en Zaporíjia.

Segons el comunicat, les unitats d'assalt haurien aconseguit espentar a l'enemic més al sud i reforçat les seues posicions en la zona de Verbove, localitat que es troba de camí a Tokmak.

L'estatunidenc Institut d'Estudi de la Guerra (ISW) ha confirmat que en les últimes 96 hores Kíiv ha pogut aproximar-se amb els seus blindats als afores de Verbove.

Al mateix temps, els ucraïnesos també estan assaltant la localitat de Novoprokopivka, que es troba a quilòmetre i mig al sud de Robótine, en direcció a Verbove.

L'ISW comparteix l'opinió de Kíiv que "el general hivern" no hauria de ser un obstacle insalvable, encara que matisa que tot dependrà de l'equilibri de forces entre tots dos bàndols i de l'arribada de nous subministraments d'armament occidental a Ucraïna.

Resposta de l'aviació i artilleria russes

Les autoritats prorusses han denunciat bombardejos de l'artilleria ucraïnesa contra Tokmak, on hui hauria mort una persona, i onze més van resultar ferits.

Al seu torn, el Ministeri de Defensa rus ha assegurat que la seua aviació i artilleria han destruït una de les posicions de la 65 brigada mecanitzada ucraïnesa prop de Robótine. En l'atac haurien sigut liquidats fins a 35 soldats.

Mentrestant, segons l'ISW, Kíiv estaria insistint a continuar martellejant les posicions russes entorn de Bakhmut (Donetsk), contra les recomanacions dels EUA, en un intent d'obligar Moscou a concentrar forces en la zona i no enviar suficients reforços al sud.

També et pot interessar

stats