Drons russos colpegen una refineria de petroli del centre d'Ucraïna

Ucraïna prossegueix les operacions ofensives al costat de Bakhmut i repel·leix els contraatacs russos

Un soldat ucraïnés dispara un tanc
Un soldat ucraïnés dispara a un tanc / Twitter: @ZelenskyyUa

Les defenses aèries ucraïneses han interceptat 17 dels 24 drons kamikaze Shahed llançats per Rússia aquesta nit, però alguns han impactat contra una refineria de petroli a la regió de Poltava (centre), que ha hagut d'interrompre l'activitat pels danys.

Les intercepcions s'han produït a les regions de Sumi (nord-est), Poltava, Kirovohrad (centre) i Dnipropetrovsk (sud-est), segons informa la Força Aèria d'Ucraïna en el comunicat d'aquest dimecres. Els drons van ser abatuts per míssils llançats des de terra o des d'avions i per patrulles mòbils de l'Exèrcit ucraïnés.

Rússia ataca cada nit Ucraïna amb drons Shahed. L'objectiu són, sovint, les infraestructures crítiques ucraïneses que l'Exèrcit rus intenta destruir per a dificultar l'aprovisionament de l'Exèrcit ucraïnés i fer pressió sobre l'economia i la població ucraïneses.

L'atac rus amb drons d'aquest dimarts contra la ciutat ucraïnesa de Lviv va impactar, entre altres instal·lacions, contra un magatzem de l'organització Caritas-Spes Ucraïna de l'Església catòlica i va causar la destrucció d'almenys 300 tones d'ajuda humanitària.

Ucraïna prossegueix les operacions a Bakhmut

Per la seua banda, les Forces Armades ucraïneses continuen duent a terme operacions ofensives al voltant de la ciutat ocupada de Bakhmut, al mateix temps que consoliden les posicions recuperades en els últims dies en aquesta zona del front de la província oriental de Donetsk, segons informa el comunicat de l'Estat Major de Kíiv.

Les tropes russes intenten "sense èxit", segons Ucraïna, recuperar presència prop del poble d'Andrivka, al sud de Bakhmut, que va ser alliberat la setmana passada per les forces ucraïneses. L'Exèrcit ucraïnés també ha repel·lit atacs russos prop de Iahidne, a cinc quilòmetres al nord de Bakhmut.

Segons l'Estat Major ucraïnés, Rússia també ha dut a terme "operacions ofensives que no han tingut èxit prop de Màrinka", també al front de Donetsk.

Al front sud, ha informat d'atacs russos prop de Mala Tokmatxka, Robótine i Novodanílivka, a la província de Zaporíjia, que "es van saldar amb pèrdues significants en homes i equipament per als russos".

Al mateix temps, Ucraïna continua efectuant operacions ofensives en direcció a la ciutat ocupada de Melitópol, la més gran de Zaporíjia controlada per Rússia.

D'altra banda, les forces de Kíiv continuen destruint armament rus amb foc de contrabateria a la província meridional de Kherson, on també haurien destruït depòsits de subministraments i "ataquen amb èxit darrere de les línies enemigues".

També et pot interessar

stats