Biden anuncia 325 milions de dòlars més per a ajudar Ucraïna

Rússia llança un atac massiu amb pluges de míssils i intenta revertir l'avanç ucraïnés en el front oriental

Joe Biden abraça a Volodímir Zelenski en l'Oficina Oval de la Casa Blanca a Washington, els Estats Units
Joe Biden abraça Volodímir Zelenski a l'Oficina Oval de la Casa Blanca a Washington, els Estats Units / Kevin Lamarque (Reuters)

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat 325 milions de dòlars (305 milions d'euros) més en ajuda per a Ucraïna i ha avançat que els primers tancs Abrams anunciats al gener arribaran a Ucraïna la setmana que ve.

Biden ha fet aquest anunci a l'inici d'una reunió a la Casa Blanca entre membres del seu govern i l'ucraïnés, encapçalat pel president, Volodímir Zelenski.

El nou paquet d'ajuda no inclou els míssils de llarg abast Atacms, que Ucraïna està reclamant amb insistència des de fa mesos i que els EUA s'ha negat a proporcionar per por a provocar una escalada bèl·lica amb Rússia.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, va concloure la visita a Washington amb un emotiu discurs destinat a acostar la dura realitat de la guerra al poble estatunidenc i destacar els valors que uneixen a les dues nacions, en un intent de mantindre el suport contra Rússia.

Aquest divendres, Zelenski ha arribat a la capital canadenca, Ottawa, procedent dels Estats Units, on en els últims dies ha participat en l'Assemblea General de l'ONU i s'ha reunit amb Biden. L'arribada de Zelenski al Canadà ha sigut anunciada per l'amfitrió, el primer ministre canadenc, Justin Trudeau.

Drons ucraïnesos prop de Crimea i sobre Krasnodar

Mentrestant, la guerra continua i Rússia ha interceptat de matinada dos drons ucraïnesos prop de la costa de l'annexionada península de Crimea i a la regió de Krasnodar.

Rússia registra ja cada dia atacs ucraïnesos amb drons, especialment contra Crimea, on en els últims dies les forces de Kíiv van aconseguir destruir un lloc de comandament de la flota del mar Negre prop de Sebastòpol i una base aèria russa a Saki, al nord de la ciutat portuària.

Rússia llança un atac massiu amb pluges de míssils

Per la seua banda, Rússia ha tornat a atacar massivament diverses regions ucraïneses, inclosa la de Kíiv, mentre les seues tropes intenten recuperar posicions en el front oriental juntament amb la localitat d'Andríivka, a fi d'impedir que Ucraïna controle una carretera estratègica.

Almenys sis persones van morir i nou més van resultar ferides en un atac contra zones a la regió de Kherson controlades per les forces de Kíiv al sud del país.

D'un total de 43 míssils de creuer que Rússia va llançar sobre Ucraïna, 36 van ser interceptats per la defensa antiaèria abans que assoliren el seu objectiu, segons informa la Força Aèria d'Ucraïna (FAU).

El primer ministre ucraïnés, Denís Xmihal, ha dit que una vintena de persones van resultar ferides i al voltant de 40 edificis van patir danys.

Els míssils van ser llançats en onades i van modificar-ne constantment el rumb per a confondre els sistemes de defensa antiaèria ucraïnesa, que es van activar a les regions de Kíiv (nord), Txerkassi (centre), Khmelnitski, Vínnitsia i Ivano-Frankivsk (oest) i Khàrkiv (nord-est).

També et pot interessar

stats