Rússia assegura que ha pres part de zona industrial en el front de Kúpiansk

L'avanç cap a Kúpiansk i Liman tornaria a obrir a les forces de Moscou la possibilitat d'atacar des del nord Sloviansk i Kramatorsk, els principals bastions ucraïnesos al Donbass

Familiars i amics observen el Mur de la Memòria que commemora als defensors d'Ucraïna caiguts, prop de la Catedral de San Miguel a Kíiv
Familiars i amics observen el Mur de la Memòria, que commemora els defensors d'Ucraïna caiguts, prop de la catedral de Sant Miquel a Kíiv / Sergey Dolzhenko (Efe)

El Ministeri de Defensa de Rússia ha assegurat aquest dimecres que les tropes russes han pres el control de part d'una zona industrial en el front de Kúpiansk, a la regió ucraïnesa de Khàrkiv, en l'est del país.

"En la direcció de Kúpiansk, unitats del 6é Exèrcit d'Armes Combinades van prendre el control de part de la zona industrial al final del dia [dimarts] en capturar tres hangars", ha especificat el departament que dirigeix Serguei Xoigú.

Per la seua banda, l'Estat General Major d'Ucraïna ha indicat també aquest dimecres en el seu comunicat bèl·lic que en els eixos de Kúpiansk i Liman, aquesta última ciutat a la regió oriental de Donetsk, "l'enemic manté la seua presència militar en les zones frontereres amb Ucraïna, amb la finalitat d'evitar que les nostres unitats siguen traslladades a altres direccions".

Les forces ucraïneses van recuperar tant Kúpiansk com Limán —al sud— en la seua contraofensiva a la tardor a Khàrkiv. L'avanç de Rússia cap aquestes ciutats tornaria a obrir a les forces de Moscou la possibilitat d'atacar des del nord Sloviansk i Kramatorsk, els principals bastions ucraïnesos en el Donbass.

Ucraïna manté que l'operació defensiva de Bakhmut és "clau"

L'operació que l'exèrcit ucraïnés desenvolupa a Bakhmut, en l'est del país, assetjada per les tropes russes, és de "summa importància i clau" per a l'"estabilitat de la defensa de tot el front", ha assegurat el comandant en cap de les Forces Armades, Valeri Zalujni.

La ciutat, a la regió oriental de Donetsk, resisteix des de fa mesos l'ofensiva de les tropes d'assalt russes integrades pel comando privat de mercenaris del Grup Wagner, que lluiten casa per casa per a tractar de controlar la zona.

Ucraïna i Rússia consideren Bakhmut, pràcticament destruïda pels bombardejos i on a penes queden uns milers d'habitants (en va arribar a tindre 70.000) un important punt estratègic i simbòlic que és necessari controlar.

Zalujni ha emfatitzat que l'"operació defensiva en el front de Bakhmut és de summa importància des del punt de vista estratègic per a dissuadir a l'enemic".

També ha subratllat que respecta "la força, la valentia i la indomabilitat dels soldats ucraïnesos a Bakhmut", un front on les baixes es compten per milers en tots dos bàndols.

Membres de l'Estat Major d'Ucraïna es van reunir aquest dimarts amb el president del país, Volodímir Zelenski, per a tractar la situació en la zona i tots van donar suport a la necessitat de protegir i enfortir aquest front.

També et pot interessar

stats