Rússia anuncia la presa de la localitat ucraïnesa de Màrinka, a Donetsk

En cas de confirmar-se, seria l’avanç més important de l’exèrcit rus a Ucraïna en més de sis mesos

Tropes russes a Mariúpol
Imatge d'arxiu de tropes russes a Mariúpol / Alexander Ermochenko (Reuters)

El ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, ha anunciat aquest dilluns que han pres la localitat ucraïnesa de Màrinka, a la regió de Donetsk. Ho ha fet durant una reunió amb el president, Vladímir Putin, que ha retransmés la televisió pública. "Hem alliberat completament la localitat de Màrinka", ha assegurat Xoigú. En cas de confirmar-se, seria el principal avanç de les tropes russes en més de sis mesos a Ucraïna. La fita anterior va ser el control de Bakhmut

Màrinka, que tenia vora 10.000 habitants abans de la guerra, està a cinc quilòmetres al sud-oest de la capital homònima de Donetsk. Així doncs, el ministre ha remarcat que aquesta victòria els permetrà “defendre de manera més efectiva Donetsk dels atacs enemics”. 

Xoigú ha remarcat que "pràcticament en cada carrer" els ucraïnesos comptaven amb posicions de combat i un "complex sistema de túnels" que els permetia resistir els atacs russos per terra i aire.

Pel que fa a Putin, ha destacat que el seu exèrcit té la iniciativa en quasi tots els sectors del front, cosa que ha obligat Kíiv a posar-se a la defensiva i començar a construir fortificacions.

També et pot interessar

stats