Rússia alerta que Ucraïna podria llançar una “bomba bruta” radioactiva

El Ministeri de Defensa ha explicat que Kíiv atribuiria aquest atac a Moscou 

El ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú

El ministre de Defensa rus,  Serguei Xoigú, ha alertat aquest diumenge quatre països de l'OTAN (els Estats Units, Turquia, França i el Regne Unit) que Ucraïna podria llançar una bomba bruta, un explosiu convencional que expandeix partícules radioactives. 

L’objectiu d’aquesta ofensiva dialèctica pretén desacreditar Kíiv, ja que Xoigú ha explicat que el govern ucraïnés atribuiria a Moscou aquesta operació de bandera falsa.

L’advertència del Kremlin, però, no ha alterat el compromís occidental amb Ucraïna. El president de França, Emmanuel Macron, ha remarcat que “la pau és possible. Els ucraïnesos tenen dret a decidir com i quan”. Londres, d’altra banda, ha emés un comunicat sobre la conversa, i demana a Rússia que no busque pretextos per a promoure una escalada del conflicte i que sega a negociar de veritat. 

A Kherson, al sud d'Ucraïna, es manté el pla d'evacuació. Ja haurien eixit 25.000 de les 60.000 persones previstes. En la resta del país, els atacs s'han centrat en les infraestructures elèctriques. Un milió i mig de cases estan sense llum i ja hi ha hagut talls de subministrament, que s'allargaran si la població no en fa un ús racional.

També et pot interessar

stats