Rússia agraeix la "posició imparcial" de la Xina sobre Ucraïna i el seu rol "constructiu"

Lavrov avisa que Rússia no participarà en cap cimera en la qual no es tinga en compte la posició de Rússia sobre la guerra. Pequín espera "un alto el foc ràpid" i està a favor d'una conferència internacional amb "debats honestos"

Els ministres d'Assumptes Estrangers de Rússia i la Xina, Serguei Lavrov i Wang Yi, durant una reunió a Pequín, la Xina
Els ministres d'Afers Exteriors de Rússia i la Xina, Serguei Lavrov i Wang Yi, durant una reunió a Pequín, la Xina / Reuters

El ministre d'Afers Estrangers de Rússia, Serguei Lavrov, ha agraït aquest dimarts a Pequín la "posició imparcial" de la Xina sobre la guerra a Ucraïna, així com "la voluntat d'exercir un rol constructiu" per a "solucionar la crisi de manera política".

"Han tingut en consideració les raons per les quals es va desencadenar aquest conflicte i han mostrat el compromís per a solucionar-lo", ha dit Lavrov en una roda de premsa retransmesa per mitjans estatals russos al final de la visita a la capital xinesa.

No obstant això, el diplomàtic ha avisat que Rússia no participarà en cap esdeveniment internacional en el qual no es tinga en compte la seua posició sobre la guerra, i ha emfatitzat que les relacions entre Moscou i Pequín estan en "un alt nivell sense precedents".

Lavrov ha indicat que en les converses que va mantindre a Pequín amb el seu homòleg xinés, Wang Yi, tots dos van coincidir que és "important tindre en compte les posicions de totes les parts involucrades". "I no tindre en compte la posició de Rússia o fins i tot ignorar-la està allunyat de la realitat", ha afirmat.

És important tindre en compte les posicions de totes les parts involucrades. I no tindre en compte la posició de Rússia o fins i tot ignorar-la està allunyat de la realitat Serguei Lavrov - Ministre d'Afers Estrangers de Rússia

El ministre rus també ha assegurat que ell i Wang Yi aposten per "un món multipolar en el qual no tinguen cabuda l'hegemonisme o les sancions il·legals".

"Estem en contra de sancions contra països com Rússia, però estem veient que aquesta política es comença a fer servir contra la Xina per a limitar-li les oportunitats per a desenvolupar-se. Només ho fan per a eliminar la competència", ha asseverat.

Per part seua, Wang ha assenyalat que la Xina i Rússia, com a membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU, tenen "la responsabilitat d'intentar resoldre conflictes i de valorar la pau".

Sobre Ucraïna, Wang ha dit la Xina espera "un alto el foc ràpid" i que Pequín està "a favor" d'una conferència internacional en la qual es tinguen "debats honestos".

Des del començament de la contesa a Ucraïna, la Xina ha demanat respecte per a "la integritat territorial de tots els països", inclosa Ucraïna, i atenció per a les "legítimes preocupacions de tots els països", en referència a Rússia.

També et pot interessar

stats