La Reserva Federal dels Estats Units apuja els tipus d’interés al 0,75%

Es tracta del sisé augment des del mes de març i fa que la taxa d’interés se situe entre el 3,75% i el 4%, el nivell més alt des de 2017

Façana de la Fed a Washington, als Estats Units
Façana de la Fed a Washington, als Estats Units / Shutterstock

La Reserva Federal dels Estats Units (Fed) ha anunciat aquest dimecres una nova pujada dels tipus d’interés del 0,75%, el sisé augment consecutiu des del mes de març, en el seu afany de controlar la inflació. L'increment anterior es va registrar el 21 de setembre passat.

Així, la taxa d’interés oficial de l'economia més gran del món passa a situar-se entre el 3,75% i el 4%, el nivell més alt des de 2017. Però pel que ha avançat el banc centrat estatunidenc, encara pujarà més, ja que caldrà fer més augments i aplicar “una política monetària que siga prou restrictiva” per a tornar la inflació al seu objectiu: el 2%. 

Segons les últimes dades publicades fa dues setmanes per l'Oficina d'Estadístiques Laborals (BLS, per les sigles en anglés), la taxa d'inflació interanual als Estats Units baixà per tercera vegada consecutiva al setembre i es va situar en el 8,2%, encara que els preus de consum van pujar quatre dècimes mensualment. Unes dades que demostren que, de moment, la sèrie de pujades de tipus que la Fed està implementant des de març encara no mostra el desitjat impacte en els preus.

També et pot interessar

stats