La Reserva Federal dels EUA apuja els tipus d’interés un 0,75%

El preu oficial del diner està entre el 3 i el 3,25%, una xifra que no es registrava al país des del 2008

El president de la Junta de la Reserva Federal, Jerome Powell, en una intervenció
El president de la Junta de la Reserva Federal, Jerome Powell, en una intervenció / Elizabeth Frantz (Reuters)

La Reserva Federal dels Estats Units ha decidit aprovar per unanimitat una tercera pujada consecutiva dels tipus d'interés del país de 75 punts bàsics, fins a situar-los en un rang objectiu d'entre el 3% i el 3,25%.

Això suposa el preu més alt del diner registrat pel país des de gener de 2008, pocs mesos abans que es desencadenara la crisi del mateix any amb les fallides de Bear Sterns i Lehman Brothers. "La guerra i els seus fets relacionats estan generant més pressió a l'alça en la inflació i està afectant l'activitat econòmica global. La Reserva està molt atenta als riscos d'inflació", ha subratllat.

L'autoritat monetària nord-americana ha tornat a pronosticar que serà "apropiat" escometre noves pujades dels tipus d'interés en les pròximes reunions.

Aquesta pujada s'ha fet una setmana després de conéixer-se les últimes dades d'inflació, que mostren que, encara que la taxa interanual de l'IPC va caure dues dècimes a l'agost, fins al 8,3%, en termes mensuals els preus van pujar una dècima respecte a juliol.

Les dades mostren que la sèrie de pujada de tipus que la Reserva Federal implementa des de març encara no està tenint el desitjat impacte en els preus.

També et pot interessar

stats