Rússia entra en recessió després de contraure's el seu PIB un 4,4% en el tercer trimestre

El país encadena dos trimestres consecutius de davallada del PIB per les sancions per la seua campanya militar a Ucraïna

El president rus, Vladímir Putin, proclama l'annexió dels territoris ucraïnesos
Imatge d'arxiu del president rus, Vladímir Putin / Sputnik (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de novembre 2022 - 19:29 Actualitzat: 02 de novembre 2022 - 19:37

Rússia ha entrat en el tercer trimestre en recessió tècnica després de caure el seu PIB un 4,4% entre juliol i setembre, enmig de les sancions sense precedents per la seua campanya militar a Ucraïna, segons les dades preliminars difoses aquest dimecres pel Ministeri de Desenvolupament Econòmic. Es tracta del segon trimestre consecutiu de caiguda del PIB, tret que es considera recessió tècnica.

Entre abril i juny l'economia russa ja s'havia contret un 4,%, amb la qual cosa encadena dos trimestres consecutius de contracció.

Rússia ha de fer front a sancions econòmiques internacionals sense precedents amb motiu de la invasió d'Ucraïna, el febrer passat. En conjunt, aquestes fan un total de 12.739 sancions dels diferents organismes si se sumen les restriccions imposades per la comunitat internacional abans i després de la intervenció bèl·lica del país a Ucraïna el 24 de febrer, segons el portal Castellum.ai, que recull informació actualitzada de les mesures de castic.

El govern rus ha assegurat que l'economia s'ha adaptat a bon ritme a les noves circumstàncies, a pesar que les dades econòmiques indiquen el contrari. El Ministeri d'Economia calcula que Rússia acabarà l'any amb una contracció del 2,9% i que l'any següent només serà del 0,8%.

També et pot interessar

stats