El Regne Unit reintrodueix restriccions per a frenar l'expansió de la variant òmicron

Torna el teletreball, s’imposa el certificat covid i la mascareta serà obligatòria en la majoria de llocs públics tancats

El primer ministre britànic, Boris Johnson
Imatge d'arxiu del primer ministre britànic, Boris Johnson / À Punt NTC

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest dimecres noves restriccions al contacte social al Regne Unit per a evitar la ràpida transmissió de la nova variant òmicron de la covid-19, que ha provocat que al país els casos es dupliquen cada dos o tres dies.

Johnson ha confirmat que aquesta variant s'expandeix molt més ràpid que la delta (ja arriba als 586 casos confirmats), encara que reconeix que la xifra real és segurament molt més alta, perquè esbrinar la variant del virus qué té una persona infectada no és tan ràpid com detectar que hi ha infecció.

El primer ministre ha recordat que l'increment tant de nous positius com d'hospitalitzacions que a hores d'ara es viu a Sud-àfrica (primer país on es va identificar la nova variant) ha començat a reproduir-se exactament de la mateixa manera al Regne Unit. Per tant, el més responsable és passar al pla B per a guanyar temps.

Un pla B que contempla el teletreball sempre que siga possible a partir de dilluns vinent, i l'obligatorietat de presentar un certificat de vacunació per a accedir a clubs nocturns o espectacles massius amb més de 500 persones o qualsevol recinte —interior o a l'aire lliure— amb capacitat per a 10.000 persones. A més, des d’aquest divendres la mascareta passa a ser obligatòria en la majoria de llocs públics tancats com ara als teatres o cines, però de moment encara no ho serà als pubs i restaurants. 

Per a decidir sobre la continuació d'aquestes mesures, el Govern avaluarà l'eficàcia de la dosi de reforç de les vacunes contra òmicron, la gravetat de la malaltia que la variant produeix i la velocitat de transmissió, així com les taxes d'hospitalització.

El primer ministre Johnson també ha informat que hi ha certes mesures que s’hi han descartat, com ara avançar el final de les classes de cara a Nadal o demanar a la gent que no quede ni organitze festes prenadalenques, encara que sí que ha demanat que si es fa, es faça amb prudència.

Precisament el primer ministre ha rebut hui un fort colp per a la seua reputació, després que es difonguera un vídeo de fa just un any en el qual membres del seu gabinet feien broma sobre una suposada celebració nadalenca que es va celebrar el 2029 a Downing Street, tot i les fortes restriccions que en aquell moment ho prohibien.

També et pot interessar

stats