El Regne Unit detecta dos contagis amb la variant òmicron

El govern britànic ha ampliat la "llista roja" de països amb vols restringits de sis a deu, tots a Àfrica

Una passatgera es fa una prova PCR a Johannesburg, Sud-àfrica, abans de volar a Londres
Una passatgera es fa una prova PCR a Johannesburg, Sud-àfrica, abans de volar a Londres / Sumaya Hisham (Reuters)

Les autoritats sanitàries britàniques han detectat dos casos de persones portadores de la variant òmicron del coronavirus, que estan ara en quarantena, segons ha informat aquest dissabte el ministre de Sanitat, Sajid Javid.

Javid ha precisat que els contagis s'han identificat a la localitat de Chelmsford, prop de Londres, i a la ciutat de Nottingham, en el centre d'Anglaterra.

El ministre ha indicat que els dos casos "estan connectats" i les dues persones estan ara confinades juntament amb els seus familiars mentre es fan més anàlisis.

El govern britànic ha anunciat que quatre països més s'inclouran en la llista de territoris amb habitants que, a partir d'aquest diumenge, no poden viatjar al Regne Unit. L'única excepció és que siguen nacionals britànics, que han de fer quarantena en un hotel designat.

Els deu països de la llista són Sud-àfrica —on s'ha detectat primer la nova variant—, Namíbia, Zimbàbue, Botswana, Lesotho, Swazilàndia, Angola, Moçambic, Malawi i Zàmbia. Qualsevol persona que haja viatjat a aquests països en els últims quatre dies ha d'aïllar-se i fer-se una PCR.

La variant òmicron, que ha fet que molts estats suspenguen els vols amb l'Àfrica Austral, preocupa l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per l'alt nombre de mutacions que presenta, ja que en tot just dues setmanes se n'han detectat ja una trentena, amb casos confirmats no sols a Sud-àfrica sinó també a la veïna Botswana, i en països com Hong Kong o Bèlgica.

També et pot interessar

stats