Així ha quedat el teatre de Mariúpol: Ucraïna denuncia un bombardeig amb centenars de refugiats

Segons funcionaris de la localitat, en l’atac aeri a aquest edifici van morir unes 300 persones 

Així ha quedat el teatre de Mariúpol, bombardejat quan allotjava centenars de refugiats

Aquestes imatges gravades amb dron mostren com ha quedat el Teatre Dramàtic de Mariúpol, que va ser destruït en el bombardeig del 16 de març durant la lluita entre les tropes russes i les ucraïneses pel control de la ciutat.

Segons van denunciar les autoritats ucraïneses el mateix dia del bombardeig, el teatre servia de refugi de guerra a centenars d’habitants de la ciutat. Més avant, els funcionaris locals d’aquesta ciutat del sud d’Ucraïna van afirmar que calculaven que unes tres-centes persones van morir durant l’atac aeri rus.

Rússia, per la seua banda, ha negat haver bombardejat el teatre, perquè assegura que les forces russes no han atacat civils des que va començar la invasió d’Ucraïna, el 24 de febrer.

Un comunicat del 28 de març de l'oficina de l'alcaldia de Mariúpol va informar que prop de 5.000 persones, entre elles uns 210 xiquets, havien sigut assassinades a la ciutat des que les forces russes la van assetjar. També digueren que unes 140.000 persones havien fugit de Mariúpol al mar d'Azov abans de començar el setge rus i 150.000 han fugit des d'aleshores, deixant-n'hi 170.000.

No està clar com l’alcaldia de Mariúpol ha calculat aquestes xifres, ni tampoc s'han pogut comprovar de manera independent.

També et pot interessar

stats