Putin: "Rússia va llançar un atac preventiu a Ucraïna per l'amenaça de l'OTAN i Occident"

"El perill anava creixent" i va ser "una mesura necessària i l'única possible", ha dit el president rus en el 77é aniversari del Dia de la Victòria soviètica sobre l'Alemanya nazi

El president rus, Vladímir Putin, a Moscou en el 77é aniversari del Dia de la victòria soviètica sobre l'Alemanya nazi
El president rus, Vladímir Putin, a Moscou en el 77é aniversari del Dia de la Victòria soviètica sobre l'Alemanya nazi / Mikhail Metzel (Reuters)

El president rus, Vladímir Putin, ha assegurat que Rússia ha efectuat un atac "preventiu" a Ucraïna per l'amenaça de l'OTAN i Occident, i ha assegurat que va ser "una mesura necessària" i l'"única possible" en aquesta situació.

"Hem vist com es despleguen infraestructures militars, com centenars d'experts estrangers van treballar a Ucraïna, com estaven subministrant armament de l'OTAN", ha dit durant el seu discurs en la plaça Roja en ocasió del 77é aniversari del Dia de la Victòria soviètica sobre l'Alemanya nazi.

"El perill anava creixent cada dia. Rússia va donar una resposta preventiva, va ser una mesura necessària i l'única possible en aquesta situació. Va ser una decisió d'un país sobirà, fort i independent", ha assenyalat durant la tradicional desfilada militar.

Rússia ha fet tot el possible perquè l'horror d'una guerra global no es repetisca

Putin assegura que Rússia ha fet "tot el possible perquè l'horror d'una guerra global no es repetisca" i per això, ha afegit, "malgrat totes les divergències en les relacions internacionals, Rússia sempre va advocar per un sistema de seguretat global i indivisible, un que és vital per a tota la comunitat mundial".

Segons ha apuntat, al desembre van proposar tancar un acord de garanties de seguretat. "Rússia va cridar Occident a un diàleg sincer, a buscar solucions i compromisos raonables pel bé comú. Tot en va. Els països de l'OTAN no van voler escoltar-nos, cosa que significava que de fet tenien plans completament diferents i els vam veure", ha assegurat.

Estaven preparant una operació de castic en el Donbass, una invasió dels nostres territoris històrics, inclosa Crimea

De manera oberta, el president rus ha afegit que estaven preparant "una operació de castic en el Donbass, una invasió dels nostres territoris històrics, inclosa Crimea".

Segons Putin, a Kíiv van anunciar la possible adquisició d'armes nuclears i el bloc de l'OTAN va començar "un desenvolupament militar actiu dels territoris en la nostra proximitat". D'aquesta manera, considera que s'estava creant sistemàticament una "amenaça intolerable" a les seues fronteres.

Lluiteu per la pàtria, pel vostre futur, perquè ningú oblide les lliçons de la Segona Guerra Mundial, perquè en el món no hi haja lloc per a botxins, repressors i nazis

Putin ha assenyalat que 77 anys després de la fi de la Segona Guerra Mundial, "les milícies del Donbass al costat de l'exèrcit rus lluiten en la seua pròpia terra. "Lluiteu per la pàtria, pel vostre futur, perquè ningú oblide les lliçons de la Segona Guerra Mundial, perquè en el món no hi haja lloc per a botxins, repressors i nazis", ha assenyalat.

Abans de demanar un minut de silenci, Putin ha inclinat el cap davant la memòria de tots aquells les vides dels quals van ser arrabassades per la Gran Guerra Pàtria (1931-1945).

També et pot interessar

stats