Putin denuncia que contra Rússia s'ha desencadenat una "autèntica guerra", que guanyarà

El president rus acusa Occident de ser el causant de la divisió, els conflictes i les revolucions en el món, durant la seua intervenció pel 78é aniversari de la victòria sobre l'Alemanya nazi

Putin en la seua intervenció durant la desfilada militar en la plaça Roja de Moscou
Putin en la seua intervenció durant la desfilada militar a la plaça Roja de Moscou / Gavriil Grigorov (Reuters)

El president rus, Vladímir Putin, ha denunciat aquest dimarts que contra el seu país s'ha desencadenat una "autèntica guerra", en la qual ha garantit la victòria, i ha acusat Occident de ser el causant de la divisió, els conflictes i les revolucions al món.

"Contra la nostra Rússia de nou s'ha desencadenat una autèntica guerra. Però nosaltres ens resistim al terrorisme internacional i també defensarem els habitants del Donbass i garantirem la nostra seguretat".

Unes declaracions que ha fet Putin en la seua intervenció durant la desfilada militar a la plaça Roja en ocasió del 78é aniversari de la victòria sobre l'Alemanya nazi. Per l'empedrat de la plaça Roja desfilaran més de 10.000 soldats i 125 tipus d'equips militars.

Estrictes mesures de seguretat

La desfilada militar del Dia de la Victòria ha arrancat aquest dimarts a la plaça Roja amb la presència del president rus, Vladímir Putin, i diversos líders de repúbliques postsoviètiques, envoltats d'estrictes mesures de seguretat per por d'actes de sabotatge ucraïnesos.

Sense mandataris occidentals i altres caps d'Estat de renom, entre els convidats figuren els líders de Bielorússia, principal aliat de Rússia en l'actual contesa, Armènia i els centreasiàtic Kazakhstan, Uzbekistan, Kirguizistan, Tadjikistan i Turkmenistan.

La parada militar se celebra sense victòries en el camp de batalla ucraïnés, on els mercenaris de Wagner no han pogut complir la seua promesa de prendre el bastió de Bakhmut, al Donbass.

Von der Leyen arriba a Ucraïna per a "preparar el terreny" de l'adhesió a la UE

D'altra banda, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha arribat aquest dimarts a Kíiv en una visita "simbòlica" per coincidir amb el Dia d'Europa i "molt pràctica" per a "preparar el terreny" amb el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, per a l'inici de les negociacions d'adhesió i parlar de l'aplicació "estricta" de les sancions contra Rússia, entre altres assumptes.

Es tracta de la cinquena visita que la cap de l'executiu europeu efectua a Ucraïna des de la invasió russa del 24 de febrer del 2022 i coincideix amb el Dia d'Europa, festivitat de la Unió Europea que a partir de hui celebraran les autoritats ucraïneses cada 9 de maig, donant l'esquena així a la tradició soviètica de commemorar el Dia de la Victòria contra el nazisme.

Els Vint-i-set s'han compromés a donar un milió d'obusos a Ucraïna en els pròxims dotze mesos, que la UE cofinançarà amb un total de 2.000 milions d'euros.

La UE encara ha de decidir la manera de finançar un futur paquet d'ajuda macrofinancera, una negociació que serà de les més rellevants de la presidència espanyola de la UE en el segon semestre.

També et pot interessar

stats