Prop de 400.000 persones d'Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina es beneficiaran dels projectes de Fontilles

L’organització és un referent en la lluita contra la lepra i altres malalties lligades a la pobresa.

Europa Press
Europa Press

La fundació Fontilles, organització sense ànim de lucre referent en la lluita contra la lepra i altres malalties lligades a la pobresa, desenvoluparà al llarg del 2019 un total de 27 projectes de cooperació sanitària en onze països d'Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina. 

Les diferents iniciatives internacionals de l'entitat, que va iniciar la seua activitat el 1909 amb l'obertura del sanatori a la Vall de Laguar, beneficiaran al voltant de 400.000 persones.

A Àsia Fontilles desenvoluparà catorze projectes de detecció de la lepra, prevenció de la discapacitat, rehabilitació física i socioeconòmica. A més, a l’Índia oferirà suport sanitari i educatiu. 

D'altra banda, a Àfrica, la fundació promourà dos programes a Moçambic, un de lluita contra la malària i un altre de prevenció de les discapacitats causades per la lepra, així com un altre de prevenció de l'úlcera de Buruli a la República Democràtica del Congo, l’antic Zaire, i un altre de rehabilitació física de persones afectades per lepra a Etiòpia.

A Amèrica Llatina l'entitat impulsarà dos projectes de promoció de la salut a Bolívia, un de detecció de lepra a l’Argentina, un altre de detecció de casos en zones rurals de l'Amazones, a Brasil, i un de millora nutricional a Nicaragua. A més, col·laborarà amb els programes nacionals de lepra d'aquest país i amb els d'Hondures i Cuba.

A més, l'entitat desenvolupa un projecte de sensibilització sobre la incidència de gènere de les malalties oblidades amb el suport de la Generalitat i mantindrà durant el 2019 la seua col·laboració amb alguns centres d'ensenyament superior, com la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández i la Universitat Autònoma de Barcelona, en diferents projectes d'investigació i formació.

També et pot interessar

stats