El príncep Andreu anuncia un acord amb la dona que el va denunciar per abús sexual

Els advocats no han revelat els termes de l'acord, però demanen al jutge que "suspenga tots els terminis" del juí

Imatge d'arxiu del príncep Andreu
Imatge d'arxiu del príncep Andreu / Efe

Els advocats del príncep Andreu d'Anglaterra han anunciat aquest dimarts que han aconseguit arribar a "un acord de principis" amb Virginia Giuffre, la dona que el va denunciar per abús sexual quan ella era menor d'edat.

En un escrit dirigit al jutge Lewis A. Kaplan, els advocats no revelen els termes de l'acord, però li demanen que "suspenga tots els terminis" del juí, que estava previst que començara la pròxima tardor.

En la carta signada per David Boies, l'advocat del príncep, s'anticipa al jutge que introduiran una demanda de sobreseïment del cas en un termini de trenta dies. El jutge Kaplan té ara la potestat d'arxivar el cas, així com de mantindre en secret els termes de l'acord extrajudicial.

El jutge ja va rebutjar al desembre arxivar el cas, una petició de la defensa que es basava en un acord signat per Giuffre (que ara té 38 anys i resideix a Austràlia) i el difunt magnat Jeffrey Epstein, que va ser qui suposadament va presentar la jove al príncep Andreu.

En l’acord, signat el 2009, Giuffre renunciava a perseguir Epstein "i a altres potencials acusats" pels casos d'abús sexual a canvi d'un pagament de mig milió de dòlars. El jutge va considerar llavors que les acusacions contra el príncep no eren les mateixes que contra Epstein i que el cas es veia en una jurisdicció diferent. A més, va argumentar que les úniques persones que podien executar un pacte confidencial eren els signants, requisit que suposadament sí que es compleix ara.

També et pot interessar

stats