La justícia rebutja arxivar el cas per abús sexual contra el príncep Andreu d'Anglaterra

Virginia Giuffre va denunciar que havia patit abusos quan tenia 17 anys per part del príncep a Londres, Nova York i en una illa privada de Jeffrey Epstein al Carib

Imatge d'arxiu del príncep Andreu
Imatge d'arxiu del príncep Andreu / EFE

Un jutge de Nova York ha rebutjat els arguments del príncep Andreu d'Anglaterra, que havia demanat arxivar la demanda d'una dona que l'acusa d'abusos sexuals quan era menor, per la qual cosa, en principi, el cas anirà a juí.

El jutge del cas ha rebutjat la moció presentada per la defensa d'Andreu, que argumentava entre altres coses que un acord econòmic que la demandant, Virginia Giuffre, va firmar el 2009 amb el magnat Jeffrey Epstein, protegia també el príncep.

La decisió del magistrat, Lewis Kaplan, arriba després d'una vista oral celebrada la setmana passada en la qual els advocats del fill d'Isabel II van defendre que el pacte, pel qual Giuffre va rebre mig milió de dòlars, blindava Andreu davant la justícia en cobrir altres "potencials acusats" en la presumpta trama de tràfic sexual de menors liderada per Epstein.

Kaplan, no obstant això, ha oferit aquest dimecres una detallada explicació de per què considera que el procés ha de seguir avant i ha rebutjat a més altres arguments de la defensa per a intentar que la demanda fora arxivada per qüestions de forma.

Giuffre, de 38 anys, sosté que va ser víctima de tràfic sexual per part del financer Epstein i la seua mà dreta, Ghislaine Maxwell, i que arran d'això va patir abusos quan tenia 17 anys per part del príncep Andreu a Londres, Nova York i en una illa privada d’Epstein al Carib.

La dona va interposar una demanda per la via civil contra el príncep britànic l'agost passat a Nova York, acollint-se a la llei de víctimes infantils, i busca una compensació econòmica.

També et pot interessar