Una de les suposades víctimes del príncep Andreu demana ajuda als britànics

En una entrevista a la BBC, Virginia Giuffre assegura que el pedòfil Jeffrey Epstein i la seua sòcia Ghislaine Maxwell traficaren amb ella quan tenia 17 anys.

Virginia Giuffre durant l’entrevista per a la BBC
Virginia Giuffre durant l’entrevista per a la BBC / BBC Panorama

Virginia Giuffre ha suplicat aquesta nit a la ciutadania britànica que es pose al seu costat i que no done crèdit a les declaracions del príncep Andreu. En una entrevista a la cadena pública BBC, Giuffre assegura que el milionari i pedòfil Jeffrey Epstein i la seua sòcia Ghislaine Maxwell van traficar amb ella, quan tenia 17 anys, per a mantindre relacions sexuals amb el duc de York.

“Ell sap què va ocórrer, jo sé el que va ocórrer. I només un dels dos està dient la veritat”, ha emfatitzat. L’estatunidenca ha assegurat que va ser traslladada al Regne Unit el 2001. “Ghislaine em diu que he de fer per Andreu el que faig per Jeffrey, i això em posa malalta”, ha rememorat. La dona, que ara té 35 anys, afirma que va mantindre relacions sexuals amb el duc de York en una propietat de Maxwell en un opulent barri de Londres. “Estava fastiguejada, però sabia que havia de mantindre’li feliç, perquè això era el que Jeffrey i Ghislaine esperaven de mi”, ha agregat.

En una entrevista amb la BBC emesa el mes passat, el príncep, de 59 anys, va dir que no recorda haver conegut la dona. Qüestionat per una fotografia en què aparentment apareix ell envoltant amb el braç la cintura d’una jove Giuffre, va afirmar que no recorda quan va ser presa i va suggerir que podria estar manipulada. “Continuaran eixint amb aquelles ridícules excuses, com que el seu braç ha sigut allargat (en la fotografia) o que la foto està manipulada”, ha lamentat Giuffre.

Un portaveu del palau de Buckingham ha indicat aquest dilluns que el duc de York “es penedeix sense matisos de la seua mal informada associació amb Jeffrey Epstein” i simpatitza “profundament” amb les persones afectades pels abusos de l’empresari. Epstein es va suïcidar aquest estiu a la cel·la d’una presó de Nova York on estava després de les acusacions de tràfic sexual de menors, entre altres càrrecs. A finals de novembre, Andreu va anunciar la renúncia a continuar representant en públic la família reial britànica, arran de l’escàndol que ha provocat al Regne Unit la seua implicació en el cas.

També et pot interessar

stats