La corona d’Anglaterra retira els títols militars al príncep Andreu, investigat per abusos sexuals

La retirada d’aquests privilegis suposa que la seua defensa en un juí serà com a ciutadà particular i no com a membre de la Casa Reial

El príncep Andreu d'Anglaterra, en una imatge d'arxiu
El príncep Andreu d'Anglaterra, en una imatge d'arxiu / REUTERS/Chris Radburn

El príncep Andreu d'Anglaterra ha sigut despullat dels seus títols militars i dels seus mecenatges aquest dijous, segons ha anunciat el Palau de Buckingham a través del seu compte de Twitter. "El duc de York seguirà sense exercir cap funció pública i es defensarà com a ciutadà privat", han informat.

Andreu està investigat per un cas d’assetjament sexual a una dona, Virginia Giuffre, qui ha assegurat que quan tenia 17 anys va sofrir abusos per part del príncep a Londres, Nova York i en una illa privada de Jeffrey Epstein al Carib. 

La dona, que actualment té 38 anys, va interposar una demanda per la via civil contra el príncep britànic l'agost passat a Nova York, acollint-se a la llei de víctimes infantils, i busca una compensació econòmica. 

El jutge del cas ha rebutjat la moció presentada per la defensa d'Andreu, per la qual cosa, en principi, el cas anirà a juí.

També et pot interessar

stats