El president del Consell Europeu diu que els promotors del Brexit tenen "un lloc especial a l'infern"

Donald Tusk també ha descartat la possibilitat de no dur a terme la retirada britànica de la Unió Europea.

El president del Consell Europeu, Donald Tusk i primer ministre irlandés, Leo Varadkar, han oferit una roda de premsa, aquest dimecres, a Brussel·les
El president del Consell Europeu, Donald Tusk i primer ministre irlandés, Leo Varadkar, han oferit una roda de premsa, aquest dimecres, a Brussel·les / Oliver Hoslet (Efe).

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha afirmat que els qui van promoure l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) sense un pla sobre com dur-lo a terme de forma segura "tenen un lloc especial en l'infern".

Tusk ha afegit que la postura "favorable" al Brexit de la primera ministra britànica, Theresa May, i del líder de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn, "descarta" la possibilitat de no dur a terme la retirada britànica del club comunitari. "Hui no hi ha força política ni lideratge efectiu per a romandre-hi", ha assenyalat.

El president del Consell Europeu ha afegit que "la tasca més important" és previndre una eixida del Regne Unit sense acord i ha ressaltat que la UE no realitzarà una nova oferta a Londres, tot i que May viatge dijous a Brussel·les amb la intenció de renegociar la salvaguarda per a evitar una frontera física a Irlanda.

També et pot interessar

stats