El presentador ultradretà Tucker Carlson se'n va de Fox News

El canal i l'estrela televisiva tallen relacions amb una eixida que molts interpreten com un despatxament

El presentador i periodista Tucker Carlson, en una imatge d'arxiu
El presentador i periodista Tucker Carlson, en una imatge d'arxiu / Lucas Jackson (Reuters)

Terratrémol mediàtic als Estats Units. El periodista i presentador estrela de Fox News, Tucker Carlson, abandona la cadena de notícies més vista del país. Ho ha confirmat l'empresa mateixa, propietat del magnat de mitjans Rupert Murdoch, en un breu i sobtat comunicat difós aquest dilluns. “Fox News Media i Tucker Carlson han acordat separar-se. Agraïm els seus serveis a la cadena com a presentador i abans com a col·laborador”, informa la influent cadena, que assegura que la cara visible del programa Fox News Tonight no tornarà al plató.

L'últim programa de Tucker Carlson es va emetre divendres a la nit a Fox News i res feia indicar que seria l'últim. Però dilluns, sense cap avís previ, la cadena ultraconservadora emetia un comunicat en què feia pública la separació i li agraïa els serveis prestats. Encara que no s'han fet públics els motius, són moltes les veus que han interpretat l'eixida com un despatxament. El presentador encara no ha donat la seua versió, però tot indica que la ruptura no ha sigut amistosa. Per exemple, el diari Los Angeles Times parla obertament d'un acomiadament.

L'anunci, en tot cas, coincideix de manera molt pròxima en el temps amb la indemnització milionària que la Fox ha hagut de pagar a la companyia de programari Dominion Voting Systems, de 717 milions d'euros, per a evitar un juí per difamació. L'acusaven d'haver difós falsedats sobre un suposat frau en les eleccions presidencials celebrades als Estats Units el 2020, un discurs que donava veracitat a les teories conspiratòries defeses per l'expresident Donald Trump, perdedor en la contesa electoral.

La principal basa de Dominion de cara al litigi eren nombrosos missatges interns de periodistes i executius de la Fox en els quals deixaven clar que no es creien les acusacions d'estafa electoral que la mateixa empresa estava alimentant davant l'audiència. Aquestes comunicacions, que eixien a la llum durant la preparació del procés, incloïen paraules del mateix Carlson. Mentre que en el seu programa diari donava espai a informacions aquestes denúncies i assegurava que almenys algunes eren creïbles, en missatges de text paral·lels s'hi referia com a “absurdes” i criticava amb duresa els seus promotors. Així, escampava informacions que després han demostrat ser mentides, com que els demòcrates van manipular els comicis que portaren Joe Biden, el president actual, a la Casa Blanca. També va minimitzar la responsabilitat dels atacants en l'assalt al Capitoli ocorregut el 6 de gener del 2021.

No és estrany, per tant, la reacció de Trump en conéixer la notícia. “Estic commocionat i sorprés. És molt bona persona, molt bon home, i té molt de talent i molt bons nivells d'audiència”, ha dit Trump del principal difusor de les seues mentides i teories conspiratives durant una entrevista amb la cadena Newsmax.

També et pot interessar

stats