Portar ajuda als afganesos, el gran repte dels governs i les ONG abans que arribe el fred

Fan falta urgentment 200 milions de dòlars perquè hi arriben aliments i per a distribuir-los entre la població

Camió amb ajuda per a l'Afganistan / À Punt NTC

Portar ajuda als afganesos a pesar dels talibans és el dilema de molts governs i ONG que veuen que cada dia hi ha més problemes per a alimentar la població.

L'ONU ha pogut reprendre els vols a Kabul per a portar treballadors i subministraments del Programa Mundial d'Aliments. Fan falta urgentment 200 milions de dòlars perquè hi arriben aliments i per a distribuir-los abans que la neu tanque els ports de muntanya. 

Ara mateix la carn, els lactis i els vegetals han desaparegut de la dieta de la majoria de la població i, segons conta el responsable del programa d'aliments de l'ONU , David Bayle, cada dia hi ha més pares i mares que es priven de menjar perquè puguen fer-ho els fills. 

"Portar ajuda als afganesos és un dels principals motius per a tindre contacte amb els talibans, cosa que no significa reconéixer el seu govern". Així ho ha afirmat el cap d'Afers Exteriors de la Unió, Josep Borrell, davant de l'Europarlament, mentre a Kabul un portaveu del govern talibà es queixava que tot i haver ajudat els Estats Units amb les evacuacions, aquests mantenen congelada l'ajuda financera. 

Per la seua banda, el ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha aconseguit el suport de Qatar, un país amb bones relacions amb els talibans, per a evacuar els col·laboradors afganesos que encara no n'han pogut eixir

   

També et pot interessar

stats