La policia portuguesa reactiva a l'Algarve la cerca de Madeleine McCann, desapareguda fa setze anys

Els efectius escorcollaran els voltants d'un embassament que freqüentava Christian Brückner, el pres alemany a qui consideren sospitós principal del cas

Dos efectius policials examinen els voltants de l'embassament en què se centra la cerca
Dos efectius policials examinen els voltants de l'embassament en què se centra la recerca / Luis Ferreira (Reuters)

Setze anys després de la sonada desaparició de la xiqueta britànica Madeleine McCann mentre estava de vacances amb la família a la regió turística de l'Algarve (Portugal), la recerca policial torna a posar-se en marxa al sud del país en un nou intent de resoldre el cas.

A petició de les autoritats alemanyes, i amb presència d'agents anglesos, l'operatiu de la policia lusitana es desenvolupa en la presa d'Arade. Aquesta zona es troba a uns cinquanta quilòmetres de Praia da Llum, localitat on va ser segrestada la xiqueta i un dels llocs freqüentats pel principal sospitós, Christian Brückner.

El 3 de maig de 2007, quan tenia tres anys, Madeleine va desaparéixer sense deixar rastre de l'habitació d'un complex turístic. Després d'anys d'investigació, l'alemany Christian Brückner va passar a ser considerat "arguido", una figura portuguesa usada per a designar els sospitosos formals sobre els quals recauen forts indicis —un pas previ a l'acusació—, amb l'objectiu d'evitar la prescripció del cas.

Setze anys de misteri

Madeleine va desaparéixer de l'apartament que la família havia llogat a Praia da Llum, on dormia al costat dels seus germans —dos bessons de dos anys— mentre la mare i el pare sopaven amb un grup d'amics en el mateix complex turístic. Des d'aleshores, el cas ha seguit diferents línies d'investigació, teories i sospitosos.

Entre les teories contemplades es va arribar a especular amb la mort accidental de la xiqueta a les mans dels progenitors, Kate i Gerry McCann. L'inspector portugués que va conduir el cas, Gonçalo Amaral, va ser un dels defensors acèrrims d'aquesta idea. De fet, va arribar a publicar un llibre amb les seues hipòtesis i el conflicte amb la família de Maddie va acabar en els tribunals.

El sospitós

El cas va fer un gir el 2020, quan les autoritats identificaren oficialment Brückner, empresonat a Alemanya per altres delictes, com a sospitós de la desaparició.

La Fiscalia alemanya de Brunsvic treballa amb la teoria que Madeleine va morir a mans d'aquest home, que té un historial ampli de crims per abusos sexuals i pederàstia, alguns a Portugal. Les sospites contra ell prengueren pes després que l'extradiren des de Portugal a Alemanya el 2017, acusat d'un cas d'abús sexual a menors a Grècia.

La investigació dels seus moviments va demostrar, pel rastre del telèfon mòbil, que es trobava prop del complex vacacional on s'allotjaven els McCann la nit en què segrestaren Madeleine.

També et pot interessar

stats