La policia multa el primer ministre britànic per no portar el cinturó de seguretat

Rishi Sunak va publicar un vídeo en les seues xarxes socials en el que apareixia sense el dispositiu de seguretat cordat

Rishi Sunak en una imatge d'arxiu
Rishi Sunak en una imatge d'arxiu / Phil Noble (Reuters)

El primer ministre del Regne Unit, Rishi Sunak, ha sigut sancionat aquest divendres per la policia després d’haver publicat un vídeo al seu perfil d’Instagram en què apareixia sense el cinturó de seguretat cordat en el seient posterior d’un vehicle oficial. La policia ha publicat en el seu perfil de Twitter que arran d’unes imatges que mostren “un individu que no porta cinturó de seguretat com passatger en un cotxe en moviment” han emés una multa a un “home de 42 anys de Londres”.

Sunak va gravar i publicar el vídeo aquest dijous, durant una visita al nord d’Anglaterra per a promocionar el seu programa d’equilibri territorial i les inversions en les zones empobrides del país. La quantia de la multa no ha transcendit. El mateix dia de la gravació el mandatari va admetre la seua culpa i va demanar disculpes a través d’un portaveu oficial pel seu “error de juí”. El diputat de l'oposició laborista Nick Thomas-Symonds va qualificar la qüestió de "molt greu".

L'abril passat, l'aleshores cap de govern, Boris Johnson, va ser multat per les festes il·legals durant la pandèmia en Downing Street, un escàndol que mesos més tard va desencadenar la seua dimissió.

Sunak, que en aquell moment era ministre d'Economia, va estar entre els polítics i funcionaris que van ser sancionats per participar en eixes celebracions.

També et pot interessar

stats