Noves fotos mostren Boris Johnson brindant en una festa en plena pandèmia

En les imatges es veu el primer ministre alçant una copa mentre es dirigeix als seus companys

Boris Johnson, en una imatge d'arxiu
Boris Johnson, en una imatge d'arxiu / Paul Childs (Reuters)

Noves fotos difoses aquest dilluns mostren al primer ministre britànic, Boris Johnson, brindant en una festa de comiat celebrada en la seu de l'executiu el 13 de novembre de 2020, mentre encara estaven vigents les restriccions per la covid.

En les quatre imatges, obtingudes pel canal ITV, es veu a Johnson en actitud distesa i alçant una copa mentre es dirigeix als seus col·laboradors en la citada celebració, en la qual es poden veure botelles d'alcohol i menjar per a picar.

En les fotos apareixen huit persones, en un moment en el qual les regles anticovid prohibien socialitzar davall d’un sostre amb més de dues persones de diferents llars.

Aquestes imatges, que afigen més pressió sobre Johnson per l'incompliment de les lleis per frenar l’expansió de la covid en Downing Street, es coneixen poc abans que es difonga l'esperat informe independent de l'alta funcionària Sue Gray sobre les festes en la seu de l'executiu, un escàndol conegut com el Partygate.

Està previst que l’informe, la publicació del qual va ser parcialment posposada perquè la policia completara la seua pròpia investigació, llance nova llum i documente les celebracions que van violar la normativa.

La Policia Metropolitana, la investigació de la qual ha sigut molt qüestionada per l'oposició, no va multar al primer ministre per la seua participació en aquesta celebració. "Boris Johnson va dir repetidament que no sabia res sobre infraccions legals; ara no hi ha dubte, va mentir. El primer ministre ha degradat el seu càrrec. Ell va fer les regles i ell les va trencar", ha dit en Twitter la "número dos" de l'oposició laborista, Angela Rayner.

També et pot interessar

stats