La policia grega llança gasos lacrimògens contra refugiats sirians

7.000 persones, moltes d’elles menors i gent gran, acampen a la regió turca d’Edirne amb l’esperança d’entrar a Grècia.

Moment en què la policia grega llança els gasos lacrimògens
Moment en què la policia grega llança els gasos lacrimògens / Reuters

Milers de refugiats sirians es troben a hores d’ara en la frontera de Turquia amb Grècia després de l’anunci del president turc Erdogan d’obrir les portes de pas a Europa.

Els migrants van començar a traslladar-se divendres des de diverses parts de Turquia, en autobusos noliejats per a l’ocasió i transport públic, després de córrer per les xarxes el rumor que podrien passar de manera legal en obrir-se les fronteres.

Segons fonts oficials gregues, cap al migdia de dissabte uns 7.000 refugiats, la majoria sirians i afganesos, havien arribat a la regió frontera d’Edirne amb l’esperança d’entrar a Grècia. Després de passar la nit acampats aquest diumenge, la policia grega ha llançat gasos lacrimògens contra la multitud per a forçar-los a retrocedir.

A la zona es viu una crisi humanitària, perquè entre els refugiats hi ha molts menors i gent major i no hi ha aliments disponibles. Després d’anys d’exili, la majoria ha perdut els estalvis i els recursos que tenien al principi de la guerra, que aquest mes compleix 9 anys.

El moviment massiu de refugiats va ser desencadenat arran la decisió de Turquia d’anunciar que obria les fronteres, com a resposta a l’escalada de violència entre el seu exèrcit i les forces de Damasc a Síria. El que els refugiats ignoraven és que Grècia no pensava fer el mateix.

També et pot interessar

stats