La població sencera de Gaza passa fam

La gent s’amuntega a les cues de repartiment dels pocs aliments que els queden

Desenes de persones fan cua per a aconseguir unpoc de menjar a Rafah / À Punt NTC
14 de març 2024 - 16:30

A les costes de Gaza construeixen de pressa i corrents un moll provisional per tal que puga atracar el vaixell de l'ONG espanyola Open Arms, que està previst que arribe aquest dijous o demà divendres. Porta 200 tones de menjar i és el primer vaixell que farà arribar a Gaza una mínima part dels aliments que necessiten els més de dos milions d'habitants de la Franja.  

Perquè la població de Gaza necessita de manera urgent l’ajuda humanitària. Segons l’ONU, la població sencera de Gaza ja passa fam a causa del bloqueig d'Israel a l'entrada d'ajuda humanitària. Almenys 27 persones han mort per desnutrició, segons les autoritats de la Franja, i la immensa majoria són criatures.

A Rafah, al sud de la Franja, la gent s'amuntega per a rebre un plat de sopa d'arròs i llentilles feta per persones voluntàries, que fan 35 perols al dia. Però juren que, si foren setanta, tampoc n’hi hauria prou. Quan s’acaba la sopa, sempre hi ha gent que s’ha quedat sense i haurà de continuar esperant. Alguns dels més majors, com Adnan, de seixanta anys, asseguren que no havien vist mai tanta desesperació. 

La situació al nord és molt pitjor. És el tercer dia de ramadà i els muetzins avisen quan arriba l'hora de menjar. Les famílies que tenen aliments mengen entre les runes del que foren les seues cases. Afirmen que encara hi ha persones davall de les runes que no han pogut traure, però no tenen un altre lloc on poder anar. 

Ací, més del 70% dels edificis estan destruïts. La crisi humanitària avança a una velocitat sense precedents quan es compleixen 149 dies de guerra. 

També et pot interessar

stats