El vaixell d'Open Arms salpa cap a la Franja de Gaza per a obrir un corredor marítim d'ajuda humanitària

La nau ha eixit des del port xipriota de Làrnaca, i va carregat amb 200 tones d’aliments

El vaixell d'Open Arms, carregat amb 200 tones d'ajuda humanitària
El vaixell d'Open Arms, carregat amb 200 tones d'ajuda humanitària / Open Arms

El vaixell de l'ONG espanyola Open Arms, carregat amb 200 tones d'ajuda humanitària, ha salpat aquest dimarts des del port xipriota de Làrnaca fins a la Franja de Gaza, amb la finalitat d'obrir un corredor marítim per a alleujar la crisi humanitària en l'enclavament palestí.

Després de diversos endarreriments, des del diumenge passat, la nau ha salpat poc abans de les 07:00 GMT de hui, han informat fonts d'Open Arms i de la World Central Kitchen (WCK), una ONG fundada pel xef espanyol José Andrés.

WCK coopera amb el Govern d'Unió dels Emirats Àrabs, Xipre i Open Arms per a enviar "el primer carregament marítim d'ajuda humanitària a Gaza", ha indicat l’organització en un comunicat. "Després de setmanes de preparació, el nostre equip a Xipre va carregar quasi 200 tones d'aliments en el vaixell d'Open Arms que entregarà l'ajuda desesperadament necessària", ha afegit.

En l'enclavament palestí, "WCK ha servit més de 35 milions de menjars a Gaza des d'octubre", destaca la nota, recordant que "la situació continua evolucionant ràpidament". A Gaza, l'ajuda serà rebuda per equips de WCK per a distribuir-la "immediatament a la gent de Gaza", ha declarat l'activista Juan Camilo en un vídeo penjat en la xarxa X de WCK. Després d'haver proporcionat ajuda humanitària per terra i aire a la població palestina, l'ONG obri hui "una nova ruta", ha afegit.

"Salpem! La missió conjunta OpenArms & WCKitchen ix de Xipre i posa rumb a Gaza carregada de 200 tones de menjar", ha escrit per la seua banda Open Arms en el seu compte de X —abans Twitter—, on ha qualificat de "missió d'alta complexitat" la iniciativa de portar ajuda a Gaza per via marítima. "Confiem que siga la primera de moltes que aconseguisquen pal·liar la situació d'emergència humanitària que viu la població", ha destacat.

L'operació de les dues ONG espanyoles va començar a planejar-se fa mesos i el vaixell d'Open Arms portava a Xipre des de mitjan febrer per a obrir un corredor marítim amb Gaza i alleujar la dura situació humanitària causada pel bloqueig d'Israel i pels seus durs atacs de càstig en resposta als atemptats del grup islamista Hamàs del passat 7 d'octubre. L'operatiu té l'autorització del Govern de Xipre, d'Israel i l'Autoritat Nacional Palestina, segons l’organització.

També et pot interessar

stats