Pfizer entregarà 1.800 milions de vacunes més a la Unió Europea

La presidenta de la Comissió Europea anuncia que l’objectiu és que el 70% de la població europea estiga vacunada al juliol

Una sanitària accedeix a un centre de vacunació de Sèrbia, on s'administra la vacuna de Pfizer
Una sanitària accedeix a un centre de vacunació de Sèrbia, on s'administra la vacuna de Pfizer / Reuters

La Unió Europea ha tancat el major acord de subministrament de vacunes del món amb Pfizer-BionTech, que possibilitarà l’adquisició de fins a 1.800 milions de dosis contra el coronavirus des d’enguany fins a 2023, segons ha anunciat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, aquest divendres. 

De fet, la Comissió Europea confia que al juliol ja estiguen vacunats el 70% dels adults europeus, segons ha afirmat la presidenta de l'executiu comunitari. "Tinc confiança que tindrem suficients dosis per a vacunar el 70% de la població adulta de la Unió Europea al juliol", ha dit Von der Leyen en una compareixença davant la premsa. 

L’anunci llança un missatge tranquil·litzador per als agents implicats en la campanya turística d’aquest estiu.

Tercer gran contracte amb Pfizer

El que s’ha anunciat aquest divendres és el tercer contracte que acorda la Unió Europea amb Pfizer-BionTech, que ja tenia el compromís de subministrar 600 milions de dosis enguany, en compliment de dos contractes anteriors. 

Aquest acord comercial s’ha tancat després que el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, denunciara que les vacunes segueixen fora de l'abast dels països amb menys ingressos. 

Es mantenen els llaços amb AstraZeneca 

D’altra banda, la Comissió Europea està buscant trencar els llaços amb AstraZeneca, després que la farmacèutica haja reduït significativament el lliurament de les dosis a les quals s’havia compromés en argumentar problemes de producció. 

Tot i que la Comissió Europea havia manifestat la intenció d’emprendre accions legals, ara per ara ha assegurat que no s’ha adoptat cap decisió sobre aquest assumpte.

També et pot interessar