El món podria controlar la pandèmia en cosa de mesos si es distribueixen equitativament els recursos, diu l’OMS

En els països considerats pobres només una de cada 500 persones ha rebut la vacuna contra la Covid-19

Persones esperen hui per a ser ateses davant de l'Hospital del Tòrax a Tegucigalpa (Hondures)
Persones esperen ser ateses a l'Hospital del Tórax a Tegucigalpa (Hondures) / Gustavo Amador (Efe)

El món podria controlar la pandèmia mundial de la Covid-19 en els pròxims mesos sempre que distribuïsca els recursos necessaris de manera justa. Així ho ha assegurat el cap de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, qui ha dit que la clau de la pandèmia resideix en l'aplicació de les eines “de manera consistent i equitativa” en tots els llocs del planeta. 

No obstant això, Tedros també ha expressat la seua preocupació per la "taxa alarmant" a la qual Covid-19 s'està propagant entre les persones de 25 a 59 anys a tot el món, possiblement a causa de variants molt més contagioses. "Es van necessitar nou mesos per a arribar a un milió de morts; 4 mesos per a arribar a 2 milions i 3 mesos per a arribar a 3 milions", ha dit.

En la roda de premsa que ha celebrat l’organització aquest dilluns també ha participat l’activista del canvi climàtic global Greta Thunberg, que es va unir a la sessió informativa com a convidada virtual de Suècia, va criticar el "nacionalisme de les vacunes" i va dir que no era ètic que els països rics donaren prioritat als seus ciutadans més joves per a la vacunació abans que als grups vulnerables dels països en desenvolupament.

Thunberg ha explicat que mentre que una de cada quatre persones en països d'alts ingressos havia sigut vacunada contra el coronavirus, només una de cada 500 dels països més pobres ha rebut una vacuna. "El nacionalisme de la vacuna és el que dirigeix la distribució de la vacuna", ha manifestat.

"L'única cosa moralment correcta és donar prioritat a les persones més vulnerables, tant si viuen en un país d'ingressos alts o baixos", ha assegurat Thunberg.

També et pot interessar

stats