Pfizer avançarà al segon trimestre l’entrega de deu milions de vacunes per als països de la UE

Els Estats membres rebran més de 200 milions de dosis entre abril i juny, una quantitat inicialment prevista per a la segona meitat de l’any. 

La vacuna de Pfizer BioNTech és una de les que s'estan administrant a Espanya
La vacuna de Pfizer BioNTech és una de les que s'estan administrant a Espanya / Europa Press

Pfizer i BioNTech avançaran al segon trimestre d’enguany el lliurament als països de la Unió Europea de deu milions de dosis de la seua vacuna contra el coronavirus. La Comissió Europea i aquestes farmacèutiques han arribat a un acord per avançar la distribució d’aquest paquet de dosis, inicialment previst per al segon semestre de l’any. 

Fruit d’aquest acord, els països membres rebran entre abril i juny més de 200 milions de dosis de la vacuna desenvolupada per aquests dos laboratoris. "Dona als Estats membres espai de maniobra i probablement cobreix les llacunes en els lliuraments", destacava la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen.

Aquests deu milions de dosis el lliurament de les quals s'accelerarà al segon trimestre de l'any provenen del segon contracte que Brussel·les va signar amb les dues farmacèutiques i el seu repartiment estava planificat per al tercer i el quart trimestre de 2021. En total, la UE ha adquirit un total de 500 milions de vacunes a Pfizer i BioNTech i la possibilitat de comprar-ne 100 milions més.

La Comissió Europea fa setmanes que ha diu que espera rebre uns 300 milions de dosis de totes les vacunes entre abril i juny, un període que considera "crític" per a aconseguir vacunar el 70% de la població adulta abans que acabe l'estiu.

No obstant això, els problemes d'altres farmacèutiques per a complir amb el calendari previst de distribució han posat en perill aquest objectiu. El principal motiu de preocupació és que la companyia AstraZeneca només podrà repartir 100 milions de dosis fins a juny (un terç del que havia promés), al quale se suma que Janssen no començarà la distribució de la vacuna monodosi a la UE fins a la segona quinzena d'abril.

També et pot interessar

stats